2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Çocuklar için 14 bin kitap

Niğde’nin Çiftlik İlçesi’nde tatile giren çocuklar, yaz boyunca vakitlerini kitap okuyarak geçirecek.

Çiftlik Kaymakamlığı tarafından alınan 14 bin adet kitap, okul kütüphanelerindeki yerini aldı.

Dünya, Şark ve Türk klasikleri ile hikaye ve boyama setlerinden oluşan kitaplar için bütün okullar yaz ayı boyunca açık tutulacak.

Kitapların alınmasında iki temel amacın bulunduğunu söyleyen Çiftlik Kaymakamı Ömer Faruk İlhan, “İlki, çocuklarımızın yaz aylarında yaşamış oldukları güncel bilgileri unutmanın önüne geçmek. Bilindiği gibi çocuklarımız yaz ayları boyunca kitaptan uzak kaldıkları için okul başladığında bir intibak sorunu yaşıyorlar. Bunu ortadan kaldırmak için okullarımızı yaz ayı boyunca sürekli açık tutacağız ve idarecilerimiz nezaretinde okuma programları düzenlenecek. Böylece aldığımız bütün kitaplar çocuklarımıza dönüşümlü olarak okutulmuş olacak” dedi.

Bir diğer sebebin, çocukların hayal dünyasını geliştirmek ve hayata bakış açılarını değiştirmek olduğunu vurgulayan İlhan, “Hayal kuramayan bir insanın kesinlikle sağlıklı olduğuna inanmıyorum. Nitekim kitap seçimlerimizi çocuklarımızın hayal gücünü besleyecek, destekleyecek şekilde belirledik. Aldığımız kitaplar içerisinde okul öncesi çocuklarımız için boyama setleri, ilk kademe öğrencilerimiz için dünya masalları dahil bütün masal setleri, lise öğrencilerimiz için ise dünya klasiklerinin tamamı, Türk klasikleri ve Şark klasikleri bulunuyor. Bu kitaplarımızın tamamı, çocuklarımızın ufkunu, entelektüel bakış açılarının gelişmesine mutlak surette katkı sağlayacaktır. Kitapları almış olmakla yetinmeyeceğiz. Okullarımıza talimat göndererek, kitapların mutlaka okunmasını ve eğitim öğretim yılı açılışında raporlanmasını talep ettim” diye konuştu.

Okul kütüphanelerinde yerlerini alan çocuklar ise uygulamadan son derece memnun. Başlarını kaldırmadan saatlerce kitap okuyan çocuklar, yaz aylarını değerlendirmek için bunun bulunmaz bir fırsat olduğu görüşünde.

.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 16:02:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?