7
Mayıs
2024
Salı
NİĞDE

Çöpteki hapı yutan çocuklar zehirlendi

hapNiğde'de, çöpte buldukları hapları şeker sanarak yutan 3 çocuk zehirlendi. 

Alınan bilgiye göre, Selçuk Mahallesi'nde, sokakta oyun oynayan M.M.C. (6), M.Ç. (7) ve M.T. (7) isimli çocuklar, çöp konteynırı yanında yerde buldukları renkli hapları şeker sanıp yuttu. Bir süre sonra rahatsızlanan 3 çocuk, aileleri tarafından Dr. Doğan Baran Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Yuttukları haplardan zehirlendikleri anlaşılan çocuklar, yapılan ilk müdahalenin ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Çocukların sağlık durumlarının iyiye gittiği bildirildi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Niğde Valisi Gündüz Beder, vatandaşların ilaç kullanımında ve imhasında çok dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Evlerde bulunan buzdolaplarının ecza dolabı gibi kullanıldığına değinen Beder, "Dün yaşanan bir olayda Selçuk Mahallesi'ndeki bir çöp konteynırın yanında oynayan 3 çocuğumuz çöpte bulduğu ilaçları şeker zannederek yemişler. Çocuklarımızı ilk müdahalenin ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk ettik. Hayati tehlikeyi atlattıklarını öğrenmiş bulunuyoruz. Halkımızı bu konuda uyarmamız lazım. Buzdolaplarını ecza deposu gibi kullanmayalım. Gerektiği zaman ilaç alalım ve doktorun söylediği şekilde kullanalım. 'Bir gün lazım olur' düşüncesiyle hareket edilirse hem vatandaşımız hem de devletimiz zarar görür" dedi. 

Kullanım fazlası ilaçlar evden uzaklaştırılırken mutlaka imha edilmesi gerektiğinin altını çizen Beder, ilaçların imha edilmeden çöpe atılmasının çocukların hayatına mal olabileceğini ifade ederek, "Buradan çocuklarımız alıp yiyorlar. İlaçlar atılacağı zaman önce imha edilmeli. Kaldı ki ilaç hiçbir zaman çöpe atılmaz. Devletimiz, vatandaşlarının tedavi olabilmesi için ilaç alımını kolaylaştırdı ama lütfen bu ilaçları da sokaklara dökmeyelim" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2006 Perşembe 15:42:24
Güncelleme :15 Haziran 2006 Perşembe 15:53:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?