6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Cumhuriyet Bayramı kutlandı

NİĞDE’DE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

Niğde’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanında yapılan kutlama törenine, Niğde Valisi Alim Barut, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Niğde Milletvekili Mümin İnan, İl Jandarma Komutanı İsmet Cansaran, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende ilk olarak, Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansever’in vatandaşların bayramını kutladı. Cumhuriyet ve demokrasinin bütün Türk halkının vazgeçemeyeceği erdemlerin başında geldiğini ifade eden Vali Barut, “Cumhuriyet bize millet olma, dünya milletlerinin şerefli bir üyesi olma bilincini kazandırmıştır. Milli mücadelenin bitiminde 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir” dedi.

Törende öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları folklor gösterisi yapıldı. Daha sonra Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde dereceye girenlere ödülleri verildi. Tüm okulların bayrak ve flamaları, askeri tören kıtası, polis okulu öğrencileri, tören geçişi yaptı.

NİĞDE’DE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2010 Cuma 17:32:03
Güncelleme :29 Ekim 2010 Cuma 17:33:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?