6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Daha güvenli bir şehre doğru...

NİĞDE'DE SİVİL GÖZETİMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ TAMAMLANDI

Niğde'de İç güvenlik sektöründe sivil gözetiminin geliştirilmesi projesi kapsamında yapılan halk toplantıları, anketler ve çalıştaylar sona erdi.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ortaklığında yürütülen iç güvenlik sektörünün sivil gözetiminin geliştirilmesi projesi, bu kapsamda yürütülen çalıştay, halk toplantıları ve anketlerle sonuçlandı.

Son olarak vatandaşların güvenlik sektörüne dair düşüncelerini öğrenmek amacıyla halk toplantıları gerçekleştirildi. Selçuk Mahallesi'inde bir kıraathanede yapılan toplantıya projenin sorumlusu Doç. Dr. Nafiz Tok, operasyonel sekretaryasından Recep Korkut ve Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ekipleri katıldı.

Niğde'nin güvenlik sorunları ve önceliklerini belirlemede bu tür halk toplantılarının büyük önem taşıdığını söyleyen Doç. Dr. Nafiz Tok, halkın düşüncelerine doğrudan ulaşarak projenin amacına ulaşmasını sağlayacak verilerin yerinde temin edildiğini ve etkili bir rapor çıkarmak gayesinde olduklarını söyledi. Önceki toplantılar gibi bu halk toplantısının da çok verimli geçtiğini ifade eden Tok, vatandaşın ilgisinin yanı sıra emniyet personellerinin desteğinin de yerinde olduğunu da belirtti.

Niğde merkezde ve Bor ilçesindeki toplantıları tamamladıklarını vurgulayan Tok," Bundan sonra anket sonuçları ile resmi kurumlardan elde edilen verilerin yorumlanması safhasına geçeceğiz. Önümüzdeki günlerde de çalışma raporunu hazırlayarak sonucu belirleyeceğiz. Bizler projenin önemli bir ayağını tamamladık"dedi.

NİĞDE'DE SİVİL GÖZETİMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ TAMAMLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 12:17:05
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 15:45:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?