9
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Dalış eğitimi tamamlandı

NİĞDE UMKE DALIŞ EĞİTİMİNİ TAMAMLADI

Niğde İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), dalış eğitimlerini tamamladı.

Doğal afetlerde müdahalenin hızlandırılması için 2005 yılında kurulan UMKE, AKUT, İl Afet koordinasyon merkezi gibi afet bölgesinde kurtarma çalışmaları yapmak, afet ve olağan dışı durumlarda sağlık hizmetleri daha hızlı sunmak için programındaki dalış eğitimini tamamladı. Bölge ve il genelinde afet ve kurtarma hizmetlerinin eşit, kaliteli, daha süratli ve ulaşılabilir olmasının sağlanabilmesi için yapılan çalışmalar neticesinde mevcut ekip ve ekipmanların artırılması hedefleniyor.

Olabilecek herhangi bir felakette tıbbi kurtarma konusunda derhal müdahale edebilecek şekilde eğitim ve gerekli donanıma sahip olan UMKE’nin 4-10 Temmuz tarihleri arasında Mersin’de yapılan dalış eğitimine ekip üyeleri Zeynep Pınar Kuyumcu, Oktay Yanık ve Adem Tok 2 yıldız dalış eğitimi, İl Ambulans Servis Başhekimi Dr. Serdar Yıldırım, Ebelerden Nilüfer Salcı, Yasemin Bayraktaroğlu, Şenay Şimşek Özkümüş ile Acil Tıp teknisyeni Zehra Poçulu, Dr. Esra Üner, sağlık memurlarından Halit Başoğul, Rüstem Ülker ve İsmail Ökan katılarak 1 yıldız dalış eğitimi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2011 Çarşamba 12:58:04
Güncelleme :13 Temmuz 2011 Çarşamba 13:30:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?