3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Ders kitaplarının dağıtımı sürüyor

Niğde'de ilköğretim ve ortaöğretim okullarında öğrencilere verilecek ücretsiz ders kitaplarının dağıtımı için çalışmalar sürüyor.

Niğde genelinde 260 ilk ve ortaöğretim okulunda eğitim gören 68 bin 809 öğrenci için 816 bin 281 adet kitabın dağıtımının bu hafta içinde bitirileceği bildirildi. Niğde İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, yeni eğitim ve öğretim döneminde okutulacak kitapları dağıtmaya başladıklarını, ders zili çaldığında öğrencilerin kitaplarını masasının üzerinde bulacaklarını belirterek, "Niğde genelindeki 260 okulumuza kitap dağıtımı bitme aşamasına geldi. Milli Eğitim Bakanlığı'nca öğrencilerimize gönderilen 330 çeşit ve yaklaşık 820 bin kitabı dağıtıyoruz" dedi.

Ücretsiz kitap dağıtımından sorumlu Şube Müdürü Yakup Yılmaz ise, yaklaşık 10 gün boyunca 20 kişilik ekiple canla başla çalıştıklarını ve kitap dağıtımını Perşembe günü bitirmeye amaçladıklarını söyledi.

Yılmaz, “1 Temmuz'dan itibaren ilimize gelen kitaplar, Ağustos ayında tamamlandı ve kendi imkanlarımızla okullarımıza dağıtılmaya başlandı. Şu anda ilçelerimizden Çiftlik, Altunhisar, Ulukışla ve Çamardı'nın kitap dağıtımı bitti. Bor ilçemizde de bugün dağıtıma başlıyoruz. İl merkezinde sadece 3 okulumuz kaldı. Ücretsiz kitap dağıtımı çalışmalarını en geç Perşembe günü bitirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 11:26:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?