4
Mayıs
2024
Cumartesi
NİĞDE

Destek başvuruları bitiyor

Niğde'de "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi" Programı kapsamında yapılacak hibe desteği için başvurular Cuma günü sona erecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nizamettin Bilhan, "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi" Programı kapsamında yapılacak hibe desteği için başvuruların Cuma günü sona ereceğini söyledi.

Bilhan, yaptığı açıklamada gerçek kişi başvurularında 150 bin lira, tüzel kişiliklerde ise üst limit olarak 600 bin lira destek verilebileceğini belirtti.

Yatırım yapmak isteyenlerin 2 Kasım Cuma akşamına kadar müracaat etmeleri gerektiğini ifade eden Bilhan, Proje tutarının yüzde 50'sinin destekleneceği ekonomik yatırımlara, bireyler, şirketler, vakıflar, tarımsal amaçlı kooperatifler ve birliklerin başvurabileceğini vurguladı.

Hibeden yararlanacakların teknoloji yenilenmesine, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı, yeni yatırım tesislerinin yapımı ve kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımlar için, destek alabileceklerini ifade eden Bilhan, alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına yönelik yatırımlar için de destek alınabileceğini belirtti.

AA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2012 Çarşamba 16:08:02
Güncelleme :31 Ekim 2012 Çarşamba 16:10:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?