3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Devlerden 'Birko'ya ilgi

Birleşik Koyunlulular (Birko) A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Mumcu, Arçelik ve İstikbal firmaları ile görüşmeler yaptıklarını, bu iki firma için halı üreteceklerini söyledi.

Beyaz eşya ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren Türkiye’nin önemli iki firması Arçelik ve İstikbal, sektör genişletmek için kolları sıvadı. Birko A.Ş.’nin bünyesindeki Koyunlu Halı’nın Ekol modelleri için temasa geçen şirket yetkilileri, kendileri için aylık 50 bin ile 80 bin metre kare arasında üretim yapılmasını istiyor.

Birko A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Mumcu, Arçelik ve İstikbal’in yöneticileri ile temasların sürdüğünü ve ilerleyen günlerde anlaşmaya varılacağını kaydetti. Halı sektöründe kendini kanıtlayan Koyunlu Halı’nın herkesin dikkatini çektiğini ifade eden Mumcu, "İstikbal ve Arçelik bizimle ilgileniyor. İstikbal Grubu halı sektörüne girdi ve görüşmelerimizi yaptık. Mısır ve Belçika gibi ülkelerden istedikleri kalitede halıyı bulamadıklarını söylediler. Şu ana kadar sırrını çözmeyi başaramadıkları Ekol modeli için aylık 50 bin ile 80 bin metre kare arasında üretim istiyorlar. İnşallah bu aylık üretim 50 binlerden, 100 bin metre karelere çıkacaktır. Arçelik henüz somut, netleşmiş bir teklifle gelmedi, ancak görüşmelerimiz onunla da devam ediyor. Bu firmalar bize,Koyunlu Halı ile görüşmeden başka firmalarla görüşmeyeceklerini ifade ettiler. Aylık üretim kapasitemiz, bu iki firmanın taleplerini karşılayacak durumda, ancak yine de 10 makine ilavesi ile kapasitemizi yüzde 50 oranında artırmayı hedefliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2005 Perşembe 13:39:49
Güncelleme :7 Haziran 2005 Salı 13:04:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?