6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Doğalgaz ateşi yakıldı

NİĞDE'DE DOĞAL GAZ YAKMA TÖRENİ

Kapadokya Doğal Gaz Niğde İşletme Müdürü Yasin Tekbaş, 30 günde 30 kilometrelik doğal gaz hattı döşemesi gerçekleştirdiklerini belirterek, Niğde'ye şu ana kadar 4,5 milyon dolarlık doğal gaz yatırımı yapıldığını söyledi.

Niğde'nin Bor ilçesinde düzenlenen doğal gaz yakma törenine AK Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu, Bor Kaymakamı Kemalettin Sakin, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Kapadokya Doğal Gaz Niğde İşletme Müdürü Yasin Tekbaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende konuşan Kapadokya Doğal Gaz İşletme Müdürü Yasin Tekbaş, çevreci ve ekonomik olma özelliği ile doğal gazın konforu ve güveni bir arada sunan nadir yakıt türlerinden biri olduğunu belirterek, modern çağın yakıtı olan doğal gazın herkes tarafından kullanılabilmesi için ellerinden gelenin üzerinde bir performansla çalıştıklarını söyledi. Kapadokya Doğal Gaz olarak Niğde ve Bor ilçesini kapsayan yatırım programı çerçevesinde şu ana kadar 4,5 milyon dolarlık yatırımın gerçekleştiğini ifade eden Tekbaş, “Yaptığımız bu yatırım bu rakamla sınırlı kalmayacak. Ek projelerle birlikte yaklaşık 8,5 milyon dolarlık bir yatırım Niğde için planlandı. Bu da ilin ekonomisi için önemli bir miktar” diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Muharrem Selamoğlu ise, AK Parti'nin iktidara gelmesi ile birlikte daha öncesinde 16 olan doğal gaz kullanan il sayısının hızla yükseldiğini ve hemen hemen her ile götürülebilecek bir pozisyona getirildiğini belirterek, “Vatandaşımız her şeyin en iyisine layık. Bugün bu yatırımla hem ilimiz, hem ülkemiz, hem de üstlenici firmamız kazanacak. Sonuç olarak kazanan halkımız ve ülkemiz olacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Milletvekili Selamoğlu, Kaymakam Sakin, Belediye Başkanı Erat ve Emniyet Müdürü Kıraç doğal gazı ateşleyerek açılışı gerçekleştirdi. Öte yandan, doğal gaz ocağında pişirilen yaklaşık bin kişilik döner vatandaşa ücretsiz olarak dağıtıldı. Çocuklar için de havalı oyun parkları kurularak eğlenmeleri sağlandı.

NİĞDE'DE DOĞAL GAZ YAKMA TÖRENİ
NİĞDE'DE DOĞAL GAZ YAKMA TÖRENİ
NİĞDE'DE DOĞAL GAZ YAKMA TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 19:59:04
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 21:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?