5
Mayıs
2024
Pazar
NİĞDE

Doğalgaz borusu patladı!

NİĞDE'DE DOĞALGAZ BORUSU PATLADI: 1 YARALI

Niğde'de altyapı çalışmaları sırasında kepçenin doğalgaz borusunu delmesi nedeniyle yüzüne taş parçaları gelen 1 işçi yaralandı.

Olay Selçuk Mahallesi Mezbaha Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde altyapı çalışmalarını sürdüren Niğde Belediyesi ekipleri, İl Sivil Savunma Müdürlüğü önünde kazı çalışmalarını sürdürürken, kepçe operatörünün derine dalması nedeniyle kentin büyük bir bölümünü besleyen doğalgaz ana boru hattı delindi.

Basınçlı borunun delinmesiyle meydana gelen patlamada belediye işçisi Harun Ünal fırlayan taş parçaları ile yüzünden yaralandı.

Olay yerine gelen ambulansla Niğde Devlet Hastanesine kaldırılan işçinin durumunun iyi olduğu bildirildi. Patlama sonucu doğalgazın alev almaması faciayı önlerken, uzun süre boru hattındaki gazın boşalması beklendi. Bu sırada çalışmalar tamamlanana kadar bölgede elektrikler kesildi. Yaşanan patlamayı duyan vatandaşlar meraklı gözlerle olayı izlerken, ellerine aldıkları peçete ve mendillerle burunlarını kapattı. Bazı vatandaşlar ise alışveriş yapmak için girdikleri marketlerde mahsur kaldı.

Polis ve zabıta ekiplerinin aldığı çevre güvenliğinin ardından olay yerine gelen Kapadokya Doğalgaz arıza ekipleri boru hattı tamir çalışmalarına başladı. Kapadokya Doğalgaz Arıza Bakım uzmanı Umut Yalçın, çalışmaların süratle tamamlanacağını ve akşam saatlerine kadar gazı kesilen bölgelere yeniden gaz verileceğini söyledi. Yaşanan patlamanın altyapı çalışmaları sırasında meydana gelen 3. patlama olduğu bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2010 Cuma 15:46:03
Güncelleme :18 Eylül 2010 Cumartesi 16:00:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?