30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Doktor açıklarına bakanlık ataması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu, Niğde genelindeki hastane ve sağlık ocaklarının doktor açığını kapatabilmek için Sağlık Bakanlığı tarafından 8 uzman doktor ataması yapıldığını söyledi.

Niğde merkez hastaneleri başta olmak üzere ihtisas hastaneleri ve sağlık ocaklarındaki doktor açığının kapatılması için Sağlık Bakanlığı nezdinde ciddi girişimlerde bulunduklarını ifade eden Milletvekili Selamoğlu, bu doğrultuda ilk olarak 8 uzmanın Niğde’ye tayininin gerçekleştirildiğini belirtti. Selamolu, “Niğde’nin sağlık konusundaki ihtiyaçlarına yönelik ilgili bakanlıkla temasımızı sürdürüyoruz. İl genelinde tespit ettiğimiz sağlık kadrosu ihtiyaçlarına yönelik çeşitli branşlarda 8 uzmanın ataması gerçekleşti” dedi.

Mevcut kadroların yeterli olmadığını, hastanelere verilecek yeni kadrolarla personel sıkıntısı çeken sağlık kurumlarının ihtiyaçlarının kısmi olarak giderilmiş olacağını ifade eden Selamoğlu, “Niğde Devlet Hastanesine genel cerrahi uzmanı, doğum hastanesine radyoloji ve anestezi uzmanı, İl Sağlık Müdürlüğü’ne halk sağlığı uzmanı, Bor Devlet Hastanesi’ne iki çocuk uzmanı ve bir biyokimya uzmanı, Bor Fizik Tedavi Hastanesine fizik tedavi uzmanı ataması yapıldı. Ayrıca, Dündarlı, Edikli, Hacıabdullah, Çayırlı beldeleri sağlık ocaklarına da pratisyen hekim ataması önümüzdeki günlerde yapılacaktır” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 19:01:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?