30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Dolandırıcılar sınır tanımıyor

NİĞDE'DE İLGİNÇ DOLANDIRICILIK

Niğde'de vali yardımcılarının isimlerini kullanan dolandırıcılar, ölen kişilerin hesaplarına para yatırmalarını istiyor.

Niğde'de son günlerde yaşanan dolandırıcılık olayı kentin yüksek bürokratlarına kadar uzandı.

Dolandırıcılar, vali yardımcılarının hatırını kırmayacağı zenginleri arayarak önceden ele geçirdikleri ve ölen kişilere ait olduğu belirlenen banka hesap numaralarına maddi yardımda bulunmalarını istiyor. Yaşanan dolandırıcılık olayına önceki hafta Vali Yardımcısı Adil Nas'ın, bu hafta ise kendi isminin kullanıldığını söyleyen Vali Yardımcısı Polat Kara, polisin dolandırıcıları yakalamak için çalışmalarını

sürdürdüğünü söyledi. Basın mensuplarına makamında açıklama yapan Vali Yardımcısı Polat Kara, "Kentin yüksek bürokratlarının isimleri kullanılarak yasa dışı yollarla yardım yapılması isteniyor. Vatandaşlardan ricamız, her kim olursa olsun isim verilerek istenen bağış ve yardımlara aldırış edilmemesi, hatta en yakın adli ve idari mercilere müracaat etmeleridir" dedi.

Kullanılan hesapların genellikle ölen kişilerin veya çeşitli bankalarda hesapları olup da kullanmayan kişilere ait olduğunu ifade eden Kara, "Bu kişilere ait hesapları önceden çeşitli yollarla ele geçirdikleri hesap numaralarına bizim adımız kullanılarak yardım yapılması istenmektedir. Şunu belirtmem gerekirse, yasal olarak böyle bir yardım söz konusu değildir. Şu ana kadar bir kişiden böyle bir şikayet geldi. Umarım kimse bu dolandırıcıların verdiği hesaplara para yatırmamıştır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 14:50:01
Güncelleme :23 Aralık 2009 Çarşamba 15:05:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?