2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

DP lideri Soylu Niğde'de

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, partisinin il kongresine katılmak için Niğde'ye geldi.

Niğmar Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen 9. Olağan İl Kongresi'ne mevcut İl Başkanı Hayar Koca, tek listeyle girdi.

Kongrede konuşan DP Genel Başkanı Soylu, Demokrat Parti'nin Adnan Menderes'in çizgisinde siyasi hayatına devam ettiğini, partisinin şahıs ve bölge ayrımı yapmadan ülkenin her tarafındaki vatandaşları kucakladığını belirterek, "Her tarafta bu büyük misyonu temsil etmeye, onu yeniden eski günlere, şanlı günlerine kavuşturmak için beyaz yürüyüş başlattık" dedi.

Bütün bunları, ahlaklı siyaset, ekonomi ve devlet için yaptıklarını dile getiren Soylu, "Ayrışmayan ve ayrıştırmayan bir Türkiye istiyoruz. 70 milyon insanın bir arada yaşamasını, modern ve güçlü bir Türkiye'de yaşayabilmesi için çalışıyoruz. Bölgesinde lider bir ülke olabilmesi için çalışıyor ve ülkenin her bir karışını geziyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin yeniden ayağa kalkabilmesi, insanların ülkenin yarınlarına umutla bakabilmesi için büyük bir mücadeleyi ortaya koyduklarını belirten Soylu, kendilerinin hizmet siyaseti güttüklerini ancak son yıllarda değerler üzerinden yapılan siyasetin revaçta olduğunu vurguladı. Soylu, "Ne olacak iş ve aş. Sabahtan akşama kadar siftah yapamayan dükkanlar. Geçtiğimiz yıl 117 bin esnaf kepenk kapattı" şeklinde konuştu.

Bu arada konuşması sırasında salondaki bir partilinin yüksek sesle cep telefonuyla konuştuğunu fark eden Soylu, partiliye, "Senin meselen daha önemli" diyerek sitemde bulundu.

Konuşmaların ardından delegeler oy kullanırken, mevcut İl Başkanı Haydar Koca, 9. olağan il kongresinden güven tazelemiş olarak çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 17:50:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?