8
Mayıs
2024
Çarşamba
NİĞDE

Düğün magandalarına uyarı

NİĞDE VALİLİĞİ'NDEN DÜĞÜN MAGANDALARINA UYARI

Niğde Valisi Alim Barut, insanların en mutlu olmaları gereken merasim törenlerinde can kaybının yaşanmaması için magandalara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Yaz ayları ile birlikte artış gösteren nişan, düğün ve sünnet gibi merasimlere kan bulaşmaması için Niğde Valiliği’nden uyarı geldi.

Özellikle açık hava düğünlerinde rast gele havaya açılan ateş sonucu yaralanmaların ve can kayıplarının yaşanmaması için düğün sahiplerinin magandalara çok dikkat etmesi gerektiğini belirten Vali Barut, son günlerde düğünlerde havaya rast gele ateş açma vakalarında artış gözlendiğini ifade etti.

Kutlama etkinlikleri sırasında oluşturulan konvoylarda, kolluk kuvvetleri tarafından yapılan şifahi ve yazılı tüm uyarılara rağmen bazı kişilerin ruh­satlı, ruhsatsız silahları ile havaya rast gele ateş açtıklarının tespit edildiğini kaydeden Vali Barut, “Altunhisar ilçesine bağlı Keçikalesi beldesindeki bir açık hava düğünü esnasında 6 yaşındaki bir çocuğumuz, evinin önünde oy­nadığı sırada nereden geldiği belli olmayan kurşun sonucu karın kısmından yaralanmıştır. Altunhisar Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından hayati riskti olduğu gerekçesi ile Kayseri Erciyes Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi bölümüne sevk edilerek tedavi altına alındı. Bu tür üzücü olayların tekrar yaşanmaması için mülki idarecilerimiz ile birlikte idari birimler ve kolluk kuvvetlerimiz belde ve köylerde toplantılar düzenleyerek halkın bilinçlendirilmesini sağlayacaktır” dedi.

Vatandaşlarla yapılan sohbet toplantılarında silahla ateş etme ve buna bağlı olarak yaralama ve öldürme olaylarına karşı faillerin yakalanması ve adalet karşısına çıkartılması için bütün kolluk kuvvetlerinin teyakkuzda olduğunu dile getiren Vali Barut, “Türk Ceza Kanunu’nun 170'nci maddesinde belirtildiği gibi kişilerin hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından tehlikeli olacak biçimde ya da kişilerde korku, kaygı veya panik oluşturacak tarzda silahla ateş eden veya patlayıcı madde kullanan kişilere altı aydan üç yıla kadar hapis cezası verilecektir” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2011 Çarşamba 14:26:05
Güncelleme :6 Temmuz 2011 Çarşamba 15:44:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?