2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Düğünlere polis denetimi

Niğde Emniyet Müdürlüğü düğünlerde oluşan konvoylara sıkı denetim getirdi.


Niğde’de son günlerde artan düğün, nişan ve sünnet gibi merasimler nedeniyle oluşan araç konvoylarında gereksiz korna çalınması ve silahla havaya ateş açılması polisi harekete geçirdi.

Niğde İl Emniyet Müdürü Ferudun Boz, kurallara uymayan düğün sahipleri ve sürücüler hakkında kanuni işlem başlatılacağını belirterek, “Son günlerde sünnet ve düğün merasimleri arttı. Bu nedenle bütün düğün sahiplerini konvoylarda klakson çalmamaları, aşırı gürültü oluşturmamaları ve araçların plakalarını kapatmamaları konusunda uyarıyoruz. Şehirde yaşadığımızı unutmamalıyız ve bu bilinçle hareket etmeliyiz. Bizler sevinirken, diğer insanların hastası, küçük çocuğu olduğunu unutmamalıyız” dedi.

 
Denetimlerde, kurallara uymayanlar hakkında gerekli işlemlerin anında başlatılacağının altını çizen Boz, “Geçtiğimiz yıl alınan kararlar, bu yılda aynen uygulanacak. 155 Polis ihbar merkezine gürültü kirliliği konusunda sürekli ihbar telefonları geliyor ve ekiplerimiz bu şikayetleri titizlikle takip ediyor. Biz gelenek ve göreneklerimize, eğlencelere müdahale etmek istemiyoruz ancak diğer insanlarında özgürlüklerinin kısıtlanmasına ve rahatsız olmalarına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 17:42:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
suat ozseven IP: 88.246.83.xxx Tarih : 8.08.2007 00:38:04
bende köydügünlerinin denetlenmesinden yanayım ben feslen köylüyüm dügünlerde alkol çok tüketiliyor 18 yaş altı çok alkol tüketiliyor dügünlerde çok yükseksesli müzik çalınıyor hasta yaşlı varmı demiyorlar bukonuda duyarlı olunmasını diliyorum