8
Mayıs
2024
Çarşamba
NİĞDE

Dünya Bankası'ndan 3 milyon YTL

Dünya Bankası ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile Niğde'de 14 proje için 3 milyon YTL hibe desteği sağlandı.

Niğde Tarım İl Müdürü Cemil Uslanmaz, tarımsal ürünlerin depolanması, işlenmesi, paketlenmesi ve ambalajlanmasına yönelik yatırım faaliyetlerin yapımı için ekonomik yatırım tekliflerinin kabul edildiği program çerçevesinde bugüne kadar 15 yatırım projesinden 14'ünde hibe sözleşmelerinin imzalandığını söyledi.

2006 yılı birinci etap bölümünde değerlendirilmeye alınan 9 projenin tamamlandığını ve 1 milyon 286 bin 580 YTL destek sağlandığını kaydeden Uslanmaz, "İkinci etapta 5 proje için 1 milyon 766 bin 150 YTL hibe desteği alındı ve yatırımlar 12 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak. Dünya Bankası'ndan sağlanan hibe desteği ile Niğde'ye bir yılda 14 proje ile toplam 3 milyon 52 bin 730 YTL tutarında yatırım imkanı sağlandı. Proje kapsamında tabandan yukarıya doğru katılımcılık yaklaşımıyla, kırsal alanda tarıma dayalı sanayinin gelişmesini, yerel kapasitenin artırılarak kurumsallaşmasını, istihdam oluşturma potansiyelini, üretici gelirlerini artıran ve çeşitlendiren, uygun kırsal teknolojilerin gelişmesini ve yaygınlaştırılmasını esas alan ekonomik yatırımlar ile kırsal altyapının geliştirilmesi ve iyileştirilmesini hedefleyen yatırım tekliflerini her zaman destekliyoruz" dedi. 

Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı'nın her iki etabında Çanakkale, Denizli, Bolu, Konya, Karaman, Burdur, Hatay, Niğde, Tokat, Artvin, Gümüşhane, Rize, Ardahan, Malatya, Adıyaman ve Batman illerinin pilot il seçildiğini ifade eden Cemil Uslanmaz, "Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı, ülkemizde yapılmakta olan tarım reformu çalışmalarını desteklemek amacıyla Dünya Bankası ile imzalanan İkraz Anlaşması doğrultusunda yürütülmektedir. Ekonomik yatırımların yüzde 50'si ile altyapı yatırımlarının yüzde 75'i hibe olarak program kaynaklarından finanse edilmektedir" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 14:33:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sezai acer IP: 85.102.60.xxx Tarih : 31.01.2007 14:12:27
bu niğde açısından güzel bir gelişme fakat bir şey merak ediyorum acaba bu 14 projeden kaç tanesi yada hangisi ALTUNHİSAR la ilgili Niğde/ALTUNHİSAR lı bir vatandaş olarak soruyorum.acaba bu para hiç gelişmemiş ilçelerin tarımına mı harcanacak yoksa yine siyaseten güçlü olan ilçeleremi bunu takip edip göreceğiz.