3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Dünyanın geleceği damla sulamada

Niğde Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz, çiftçinin geleceğinin damla sulamada olduğunu belirterek, çiftçilere bir an önce damla sulama yöntemine geçmeleri çağrısında bulundu.

Küresel ısınmaya bağlı olarak yaşanan kuraklıklara acilen tedbirler alınması gerektiğini belirten İl Müdürü Usanmaz, alınacak tedbirlerin başında da su kullanımının denetimi olduğunu söyledi.

Niğde'de, bitki su tüketiminin fazla olduğuna işaret eden Usanmaz, “Yağışların az olması nedeniyle, yeraltı suları hızla azalmakta ve suyun kullanımında gelecek yılları da düşünerek hareket edilmesini gereği doğmaktadır. Vahşi sulamanın bırakılmasını ve acilen damla sulama yöntemine geçilmesi gerekiyor” dedi.

Damlama sulama ile yüzde 50'lere varan tasarruf sağlandığının altını çizen Usanmaz, “Bu yöntemle üretici için büyük sorun haline gelen elektrik enerjisi kullanımının yanında işçilik, zirai ilaç ve gübre giderleri de azalacak. Ürün verimi ve kalitesi önemli oranda artacak. Ayrıca gece sulamaları da korkusuzca yapılabilecek” diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 18:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
r. akcar IP: 88.226.224.xxx Tarih : 12.06.2008 12:35:41

damlama sulama sıstemı yaparız ama cok kısı bılmıyor damalam sulama yenı yenı ogrenıyorlar sızden rıcam bıraz tanıtım aparsanınız sevınırım ......