2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

'e-okul' uygulaması genişletiliyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'e-okul' uygulaması Niğde'de genişletiliyor.

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü, kent genelindeki ortaöğretim kurumlarında da e-okul uygulamasını devreye soktu.

Uygulama alanı genişletilen e-okul sistemi ile okulların, kurum, sınav, yönetici ve öğrenci işlem ve bilgileri web tabanlı yazılımlarla elektronik ortama aktarılacak ve kırtasiye masrafları azaltılarak zaman tasarrufu elde edilmesi planlanıyor.

Proje hakkında ortaöğretim kurumları idarecileri ile Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda bir araya gelen Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Alkan, Şube Müdürü Mustafa Yiğit ve İlsis yöneticisi Murat Ozan, okul müdürlerine proje hakkında bilgi verdi.

Uygulama ile öğrencinin devam-devamsızlık, not girişi, öğrenci bilgi girişi, sınıf listeleri gibi bilgilerin web ortamına aktarılacağını kaydeden Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yiğit, sistemin zamandan tasarruf sağlayacağının da altını çizerek, "e-okul, tüm resmi ve özel ortaöğretim kurumlarında uygulanacak. Ortaöğretimlerde bu yarıyıldan itibaren sanal karne çalışması başlatılacak.Bu çerçevede, öğrenci bilgilerinin tamamının sisteme girilmesi ve günlük bilgilerin düzenli işlenmesi gerekmektedir. Veliler ve öğrenciler, okul ve vatandaşlık numaralarını girerek sistemden faydalanabilecekler” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 14:54:45
Güncelleme :11 Kasım 2008 Salı 14:57:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?