2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Ebeveynlere eğitim verilecek

Niğde Sağlık İl Müdürlüğü, kırsal kesimlerde yaşanan erken yaşta evlenmelerin önüne geçebilmek için ailelere yönelik eğitim programı başlattı.

Niğde'nin kırsal bölgelerinde küçük yaşta evlenme vakalarının dikkat çektiğini ve bu konuda sosyal bir sorunu çözmek için bir takım girişimlerde bulunduklarını belirten İl Sağlık Müdürü Osman Gelebek, bu konuda okul müdürleri, cami imamları, muhtarlar, belediye başkanları ve Ana Çocuk Sağlığı uzmanı doktorlarla ortak hareket ettiklerini belirtti.

Erken yaşta evliliklerin önlenebilmesi için öncelikle bir durum tespiti yaptıklarını ifade eden Gelebek, “Dündarlı beldesini pilot uygulama noktası belirledik. Öncelikli olarak ebeveynlerin bir eğitimden geçirilmesi gerekiyor. Çünkü erken yaşta evlenmelerde genellikle ailelerin reşit olmayan çocukları üzerinde bir etkisi olduğu gerçek. Bu nedenle ebeveynleri ikna etmek için bir dizi eğitim çalışması başlattık. Böylece erken yaşta evlenmelere bağlı olarak ortaya çıkan küçük yaşta annenin ve karnında taşıdığı bebeklerinin hayati riskleri hakkında vatandaşları bilgilendiriyoruz. Bölgede ailelere yönelik eğitim çalışmalarını aralıksız sürdüreceğiz. Çocuklarımıza yönelik bilgilendirmeyi de okullarda öğretmenlerimiz tarafından veriyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 15:58:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?