3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Eğitime 450 bin YTL bağış

Antalya'da yaşayan Niğdeli hayırsever vatandaş ve eşi, Bor Endüstri Meslek Lisesi'ne 12 derslikli bina yapımı için 450 bin YTL bağışta bulundu.

Niğdeli olan ancak uzun yıllardır Antalya'da yaşayan İrfan ve Zeliha İlk çifti yıllar sonra memleketlerine hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyor. Doğup büyüdüğü Bor ilçesine vefa borcu olduğunu ve bu borcunu eğitime katkıda bulunarak ödemek istediğini belirten İlk çifti, Niğde Valisi Sebahattin Öztürk'ü ziyaret ederek bağış protokolünü imzaladı. İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar'ın da katıldığı toplantıda açıklama yapan Vali Sebahattin Öztürk hayırsever vatandaş İrfan İlk ve eşi tarafından yapılan 450 bin YTL'lik bağışın Niğde İl Özel İdaresi hesabına aktarıldığını, paranın Bor Endüstri Meslek Lisesi'ne 12 derslikli okul binası yapılmasında kullanılacağını belirtti.

Okulun 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı'na yetiştirileceğini ifade eden Öztürk, “İrfan İlk ve eşi Zeliha İlk'e eğitime yaptıkları bu büyük katkıdan dolayı teşekkür ederek bu gibi hayırsever vatandaşların diğer varlıklı insanlarımıza örnek olmasını temenni ediyorum” dedi. Niğdeli hayırsever İlk çiftinin, daha önce de Antalya'da kendi adının verildiği 16 derslikli ilköğretim okulu yaptırdığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 13:44:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?