30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Eğitimli sürücü kursları açıldı

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından trafik ve çevre bilgisi eğitimi ile direksiyon eğitimi usta öğreticiliği kursları açıldı.

Motorlu taşıt sürücü kurslarında usta öğretici olarak görev almak isteyenler için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Trafik ve çevre bilgisi' ile 'Direksiyon usta öğreticilik' kursları açıldı. 97 kursiyerin katıldığı kursların açılış töreni Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, kursları başarı ile bitirenlere verilecek sertifikanın Türkiye'nin her yerinde geçerli olduğu belirterek, "Kurslar, 26 Ocak 3 Mart tarihleri arasında yapılacak. Her iki kursumuza toplam 97 adet kursiyerimiz müracaat etti. Burada eğitimini tamamlayan arkadaşlarımız göreve başladıklarında sürücü adaylarını eğitecekler. Her zaman trafikteki kuralsızlıktan, çevre temizliğine dikkat edilmediğinden şikayet ederiz. İşte bunların giderilmesi için eğitimli sürücülere ihtiyacımız var. Bu konularda biz sizleri yetiştireceğiz, sizler de sürücülerimizi yetiştireceksiniz" diye konuştu.

Trafik bilincini 2S kuralı ile özetleyen Alkan, "Trafik bilincini şu iki kelimeyle özetlemek mümkündür, 'Sabır ve Saygı'. Bu iki kurala uyulduğunda trafikte herhangi bir sorun kalmayacağı inancındayım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 18:24:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?