2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Eker'den çiftçiye damızlık hayvan

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'nda toplanan paraların daha önceki hükümetler zamanında bütçe açıklarını kapatmada kullanıldığını, kendi dönemlerinde ise bu paranın, gerçek sahibi olan fakirlere dağıtıldığını söyledi.

Türkiye'de, 1990 ila 2002 yılları arasındaki hükümetler, 600 kooperatifi desteklerken; AK Parti iktidarında ise 3 yılda 600 kooperatifi desteklendiğini ifade eden Eker, "Onların 12 yılda yaptıklarını bizler 3 yılda yaptık" dedi.

Niğde'nin Ulukışla İlçesi'ne bağlı Yeniyıldız Beldesi'nde damızlık gebe düve dağıtım törenine katılan Bakan Eker, köylülere dağıtılacak hayvanların, kırsal alanlarda sosyal dayanışmayı destekleme projesi kapsamında dağıtıldığını, bunun kaynağının ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu olduğunu ifade ederek, "Bu fon, 1984 yılında kurulan bir fondur. Toplanan paralar fakir fukaraya dağıtılması gereken paralardır, ancak bizden önceki hükümetler, bu paraları fakir fukaraya dağıtmıyordu, bütçe açıklarını kapatmak için kullanıyordu. Yani fakirin fukaranın hakkı olan para, bütçe açıklarına kaydırılıyordu. Sadece 6 trilyon lirası fakirlerimize dağıtılıyordu. Bu fonda aylık nakit olarak 22 trilyon lira para birikmektedir. Biz bu parayı ne bütçe açıklarına, ne de başka bir yere kullanıyoruz. Parayı hakkı olan fakirlerimize dağıtıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Eker, kurayı kendisi çekerek, çiftçilere damızlık büyükbaş hayvanları dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 19:38:09
Güncelleme :10 Temmuz 2005 Pazar 00:38:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?