3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Elektronikçilerin Türksat 3A sevinci

Bugüne kadar TURKSAT 1C ve 2A uyduları üzerinden yayın yapan televizyon kanallarının son düzenleme ile frekans değiştirerek 3A uydusuna geçmesi elektronikçilerin yüzünü güldürdü.

27 Ekim 2008 Pazartesi günü itibariyle TURKSAT 3A uydusuna geçen ve tamamının frekansı yeniden düzenlenen televizyon kanallarını izlemek isteyen vatandaşlar, uydu ayarlarını kendileri yapamayınca çareyi elektronikçilere başvurmakta buldu.

Televizyon tamiri ile geçimlerini sağlayan elektronikçiler ise yapılan yeni düzenlemeden oldukça memnun. Türkiye'de beyaz eşya ve televizyon fiyatlarının ucuzlaması nedeniyle artık eskiden olduğu gibi televizyon tamirinin sık yaşanır bir konu olmaktan çıktığını ve bu nedenle zor günler yaşadıklarını belirten televizyon tamircisi Fatih Koç, yapılan frekans düzenlemesi ile rahat bir nefes aldıklarını belirtti.

Fatih Koç, "Faaliyete geçen yeni uydunun televizyon yayıncılığı için yeni bir dönemi getireceğine inanıyorum. Ancak vatandaşlarımızın yeni frekansları yüklemeleri ve Türk televizyonlarını yeniden izleyebiliyor olmaları çok da kolay değil. Kanalları yüklemek için bir süre uğraşan ancak sonuç alamayan vatandaşlarımız ise soluğu elektronikçilerde alıyor" dedi.

Son birkaç gündür işlerinde oldukça yoğunluk oluştuğunu ifade eden Koç, "Dükkanın her yeri ayarlanması için getiriler uydu alıcılarıyla doldu. Şu an için başımızı kaldıracak vaktimiz yok desek yeri var. Bizler de düşük bir ücret karşılığında elimizden geldiği kadar vatandaşımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Uydu alıcılarında yapılacak yeni yüklemenin püf noktasının alıcının hafızasındaki tüm frekans değerlerini silmek ve yenilerini yüklemek olduğunu vurgulayan Koç, buna rağmen alıcı ayarlarını değiştiremeyen herkese yardımcı olmaya hazır olduklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 10:33:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?