3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Emniyette sertifika töreni

Niğde Valisi Gündüz Beder, eğitime yapılan yatırımın ülkenin geleceğine yapılan yatırım olduğunu söyledi. İngilizce ve bilgisayar kurslarını başarı ile tamamlayan Niğde Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 1 emniyet müdürü, 1 komiser yardımcısı ve 40 polis memuru, sertifikalarını Vali Gündüz Beder’den aldı.

Emniyet Müdürlüğü Brifing Salonu’nda yapılan törende konuşan Niğde Valisi Gündüz Beder, başarılı polisin ancak Avrupa standartlarına uygun mesleki ve temel eğitimden geçen polisler olabileceğini belirterek, "Hiçbir şey olamazsan bari polis ol" zihniyetinin geride kaldığını ve artık yavaş yavaş 4 yıllık fakülte mezuniyeti aranır hale geldiğini ifade etti. Eğitime yapılan yatırımın ülkenin geleceğine yapılan yatırım olduğunu vurgulayan Beder, her bir polisin temsil görevi bulunduğunu, bu görevi de ancak yeterli düzeyde İngilizce ve bilgisayar kullanarak yerine getirebileceğini ifade etti.

Emniyet Müdürü Ferudun Boz, 2005 yılı eğitim planı çerçevesinde 25 personele İngilizce kursu, 17 personele de bilgisayar kursu verildiğini dile getirerek, Türk Polis Teşkilatı’nın bilim ve teknoloji alanında meydana gelen değişime ve gelişmelere ayak uydurabilmesi ve nitelikli personelin istihdamı için eğitimin şart olduğunu vurguladı. Boz, "Bu anlayışla eğitim planı çerçevesinde personele yönelik konferans, seminer, hizmet içi eğitim ve değişik alanlarda kurslar verilerek personelimizin eğitim çalışmaları hızla devam edecektir" dedi.

Sertifika törenine Vali Gündüz Beder, Emniyet Müdürü Ferudun Boz, Niğde PMYO Müdürü Hamdi Erdoğan, Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ile kursiyer personel katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2005 Perşembe 15:56:54
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 16:44:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?