7
Mayıs
2024
Salı
NİĞDE

Emniyetten dijital takip

feridun bozNiğde Emniyet Müdürü Feridun Boz, kent merkezine kurulacak güvenlik kamerası sistemi için esnaftan destek beklediklerini söyledi. 

Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda basın toplantısı düzenleyen Boz, asayiş olayları yönünden huzurlu bir kent olan Niğde'nin daha da huzurlu olabilmesi için 11 ayrı noktaya 11'i hareketli, 36'sı sabit olmak üzere toplam 47 kamera kurulacağını belirtti. Görüntüleme sisteminin maliyetinin 300 bin YTL civarında olduğunu ifade eden Boz, "Niğde'de görev yapan 500 polis arkadaşım, vatandaşın güvenliği için fedakarlık yaparak 170 bin YTL bağışta bulundu. Aynı ilgiyi ve desteği esnafımızdan, vatandaşımızdan da bekliyoruz. İlk olarak duyarlı bir firma yetkilisi şirketi adına bu sistem için 5 bin YTL yardımda bulunacağını bildirdi. Diğer yandan bankalarımız, genel müdürlükleriyle gerekli yazışmaları yaparak cevap bekliyorlar. Görüntüleme sistemini valilik önü, Polis Okulu, terminal, 23 Nisan, Total, Derbent, Fertek, karayolları, hastaneler, Paşakapı, İstasyon ve Stat Kavşağı gibi 11 ayrı noktaya yerleştireceğiz ve buralara konulan kameralardan 11'i hareketli, 36'sı sabit kamera olacak. Kaynaklarımız yeterli olduğu takdirde Perşembe Pazarı, Melek Girmez Sokağı, El Hacı Mahmut Caddesi, Ata Sanayi Sitesi, Galericiler Sitesi ve Organize Sanayi Bölgesi'ne kamera konulması düşünülmektedir" dedi. 

Aynı çalışmanın Bor ve Ulukışla ilçelerinde de yapılacağını kaydeden Boz, ilk belirlemelere göre Bor'da 9 ayrı noktada 45 kameraya, Ulukışla'da ise 10 ayrı noktada 45 kameraya ihtiyaç olduğunu belirtti. Boz, projenin hayata geçebilmesi için Akbank Niğde Şubesi'nde açılan 0062063 numaralı YTL hesabına Niğdeliler'in yardımlarını beklediklerini söyledi. 

Niğde Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının kentin ticari alanı içerisinde kaldığına ve yeni hizmet binasına ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Boz, kent merkezindeki hizmet binasının değer tespiti yapılarak devredileceğini belirtti. Boz, "Niğde Emniyet Müdürlüğü binasını değer tespiti ve inşaat yapmak kaydıyla devretmek için belirli bir aşamaya geldik. Bu konuda bize müracaat yapılırsa dosyaları Emniyet Genel Müdürlüğü'ne göndereceğiz ve çalışmaları hızlandıracağız. Burası Niğde'nin ticari alan sınırları içerisinde kaldı. Değer tespiti yapılırken de bu kıstas mutlaka göz önünde bulundurulacak. Binayla ilgili henüz ciddi bir talep yok, ancak 1-2 kişi gelerek binaya talip olduklarını ifade etti" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2006 Salı 15:23:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferudun bilge IP: 88.224.218.xxx Tarih : 28.06.2006 16:35:20
gerçekten emniyet güçleri önemli şeyler yapıyor kendilerinişahsım ve niğde muhtarları adına kutlarım iyiki varsınız ferudun bilge