2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Emniyetten hırsızlık uyarısı!

Niğde Emniyet Müdürü Kadri Kartal, yaz aylarında hırsızlık olaylarında artış görülebileceğine dikkat çekerek, vatandaşların duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Özellikle zemin katta oturanların balkon kapıları ve pencerelerini açık unutmaması gerektiğini ifade eden Emniyet Müdürü Kartal, “Balkonlara demir korkuluklar yapılması şart. Lütfen evinizden ayrılmadan önce kapı ve pencereleri kontrol etmeyi unutmayın. Uzun süreli evden uzak kalınacaksa değerli eşyalarınızı evden uzaklaştırın. Güvendiğiniz bir komşunuza gideceğiniz yer hakkında bilgi verin, gerekirse telefon numaranızı bırakın ve sürekli kontrol edilmesini sağlayın” dedi.

Apartmana gelen seyyar satıcı, pazarlamacı, dilenci, falcı, temizlikçi, tamirci gibi kişilerin evlere alınmaması gerektiğini, şüpheli kişilerin ise 155 polis imdat telefonlarına bildirilmesinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Kartal, “Sadece evinizin güvenliğini sağlamanız, tam güvende olduğunuz anlamına gelmemeli. Kişisel bilgilerinizin bulunabileceği fatura, kredi kartı ekstresi gibi mektup iletilerinizi de güvendiğiniz komşularınızın almasını sağlayın. Bütün bu önlemlere rağmen yinede bir hırsızlık olayı yaşadıysanız, olay yerindeki hiçbir şeye temas etmeyin. Durumu polise bildirerek, uzman ekiplerin gerekli inceleme yapmalarına kolaylık sağlayın” diye konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 14:31:56
Güncelleme :17 Haziran 2008 Salı 14:34:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?