2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Emniyetten huzur toplantısı

Niğde Emniyet Müdürlüğü yetkilileri merkeze bağlı mahalle muhtarlarıyla huzur toplantısında bir araya geldi.

Atatürk İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen huzur ve bilgilendirme toplantısına Asayiş, Muhabere, Toplum Destekli Polis, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Trafik, Lojistik, Çocuk Şubesi yetkilileri ile karakol amirleri ve muhtarlar katıldı.

Toplantıya katılan şube yetkilileri, muhtarlara yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verirken, muhtarların da sıkıntıları ve istekleri dinlendi. Niğde'nin huzurlu bir kent olduğunu ancak genel huzurun ve güvenliğin maksimum seviyelere ulaştırılabilmesi için vatandaş polis işbirliğinin her zamankinden çok daha önemli olduğunu vurgulayan emniyet yetkilileri, bu konuda teknolojinin gerektirdiği dijital adımların atıldığını ancak insan unsuru olmadan hiçbir zaman tam güvenin sağlanmasının mümkün olmadığını vurguladılar.

Kurulumu tamamlanan MOBESE güvenlik kameraları hakkında bilgi veren Muhabere Şube Müdürü Emniyet Amiri Cihat Mailoğlu, 2006 yılında altyapı hazırlıkları başlatılan ancak 2008 yılında ihalesi yapılan MOBESE sisteminde son aşamaya gelindiğini belirterek, 7'si hareketli ve yakınlaştırma özelliği olan toplam 52 kamera ile Niğde'nin sürekli gözetim altında tutulacağını belirterek, 2 haftadır test kayıtlarının sürdürüldüğünü kaydetti.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amiri Komiser Mehmet Balcı ve Hırsızlık Büro Amiri Mustafa Kurt ise, polis vatandaş işbirliğinin önemine değinerek 155 Polis İmdat hatlarının daha etkin kullanılması gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 18:37:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?