2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Emniyetten huzur toplantısı

Niğde Emniyet Müdürü Feridun Boz, polis teşkilatının çalışma prensiplerinin vatandaşın huzur ve mutluluğuna göre belirlendiğini ifade ederek, vatandaşa ulaşmada ise en önemli etkenin muhtarlar olduğunu söyledi.


Niğde Belediyesi Hüdavent Hatun Sosyal Tesisleri'nde muhtarlarla huzur toplantısı düzenlendi. Program saatinde salonda hazır olan Emniyet Müdürü Feridun Boz, katılımcı muhtar sayısının azlığı nedeniyle toplantıyı makamında yaptı. Emniyet Müdürü Boz'un tayininin Trabzon'a çıkması nedeniyle toplantı ve vedalaşma programı şeklinde geçen huzur toplantısında halk destekli polis hizmetlerinin uygulanmasında muhtara düşen görevler sıralandı. Görev yerinin değişmiş olmasına rağmen, Niğde'de bulunduğu süre içerisinde aynı görev bilinciyle çalışmalarını sürdüreceğini ifade eden Boz, “Devlette devamlılık esastır, ben de yeni görev yerime gidene kadar buradaki görevlerime devam ediyorum. Burada göreve başladığımız günden bu yana sokakta çalışan polis sayısı yaklaşık 3 katına çıktı ve tabi ki bu da işe olumlu olarak yansıdı. Vatandaşlarımızdan sürekli olarak 155 polis ihbar telefonlarını kullanmalarını istiyorduk, gerçekte vatandaşımız bu hatlarımızı iyi kullanmaya başladı. Gereksiz kullanımlar da var ama genel olarak amacına uygun kulanım sayısı oldukça iyi ve 155 telefonundan gelen ihbarların doğruluk derecesi oldukça yüksek. Bu da bizi sevindiriyor” dedi.


Mahalle muhtarları ile periyodik olarak görüştüklerini belirten Boz, “Teşkilatımızın en önemli yapı taşlarından ilkini vatandaş desteği oluşturmaktadır. Onların mutluluğu, rahatı için bize ulaştıracakları her türlü şikayet ve sorunlar ilgili ekiplerimiz tarafından anında değerlendirilmektedir. Vatandaşa ulaşmada ise mahalle muhtarlarımız bizim için çok önemli bir etken. Bunun bilincinde hareket ediyoruz ve sizlerin de bu hassasiyet ölçüsünde yaşadığınız bölgelerdeki sorunları bize aktarmanızı istiyoruz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2007 Çarşamba 16:20:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?