30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

En dostane devir teslim

Niğde'nin yeni Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, mazbatasını alarak başkanlık koltuğuna oturdu.

29 Mart 2009 yerel seçimleri sonucunda AK Parti'den Niğde Belediye Başkanı seçilen Faruk Akdoğan, mazbatasını aldıktan sonra MHP'li eski Belediye Başkanı Murat Zeren'den başkanlık koltuğunu devraldı.

Belediye binası önünde düzenlenen devir teslim törenine vatandaşlar da ilgi gösterdi. Törende eski başkan Murat Zeren ile yeni başkan Faruk Akdoğan arasındaki samimi görüntüler törene katılanları sevindirdi. Murat Zeren, devir teslim töreni konuşmasından önce Akdoğan'a çiçek verirken, Akdoğan da plaket vererek Zeren'e jest yaptı.

Göreve başladığı günden son ana kadar canla başla Niğde'ye hizmet etmek için çalıştığını ifade eden Murat Zeren, ancak demokrasinin gereği olarak yapılan seçimlerde halkın Faruk Akdoğan'ı işaret ettiğini ve bu sonuca saygı göstereceklerini ifade etti.

Teşekkür konuşmasını yapmak için platforma çıkan Faruk Akdoğan, halkın kendilerine kutsal bir görev verdiğini ve bu görevin bilinci içerisinde çok çalışarak Niğde'yi hak ettiği yere getireceklerini ifade ederek, "Oy verenler kadar oy vermeyenler de bizim gönlümüzde, onlara da yerimiz var. Herkes bizim kardeşimiz, bundan sonra da bunu böyle bilip aynı şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Burası sizin makamınız ve bize 5 yıllığına görev verdiniz. Öyleyse burada sizi en iyi şekilde temsil etmek, size hizmet etmek bizim görevimiz. Ancak ilimize bugüne kadar hizmet yapmış, taşı taş üzerine koymuş ne kadar belediye başkanımız varsa onların hepsini şükran ve minnetle anıyorum. Biz asla partizanlık, adam kayırma ve ayırımcılık yapmayacağız. Burası halkın makamı, halkımız nasıl yaşarsa yaşasın, nasıl inanırsa inansın biz hizmet etmeye devam edeceğiz ve kapımız herkese sonuna kadar açık olacak” diye konuştu.
Konuşmaların ardından sembolik olarak belediye kapısına takılan kurdele kesildi. Ardından yeni başkan Akdoğan, eşi, çocukları ve çok sayıda partili başkanlık makamına gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 21:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?