30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Erat: ' Hizmet için seçildim'

Niğde’nin Bor İlçesi Belediye Başkanı Sıtkı Erat, 29 Mart günü vatandaşa hizmet etmek için seçildiğini belirterek, hizmete engel olacak herkesin iyi düşünmesi gerektiğini söyledi.

TOKİ tarafından yaptırılan 5 etap konutlarını ziyaret eden Belediye Başkanı Sıktı Erat, burada vatandaşların sorunlarını dinledi. İçme suyu aboneliğinden, su kalitesine, ulaşım sıkıntısından, çevre temizliği ve düzenine kadar onlarca soru ile karşılaşan Başkan Erat, aktarılan bütün sorunların çözüme kavuşturulacağını ancak biraz zaman alacağını belirtti.

Niğde merkez ve Bor ilçesinin su sorununu çözmek için hayata geçirilmesi planlanan Ecemiş Suyu projesinin gerçekleşmesi durumunda kentin su sıkıntısı yaşamayacağını kaydeden Başkan Erat, son 2 ay içerisinde Bor içme suyu şebekesine 1 milyon 394 ton su pompaladıklarını, fakat bu miktardan sadece 172 bin ton suyun tahakkuk ettirilebildiğini, yüzde 80 oranındaki suyun ya kaçak kullanıldığını ya da şebeke kaçağı sonucu telef olduğunu söyledi.

Başkan Erat, Bor halkının şehir içi ve Bor-Niğde arasındaki otobüslerde büyük sorunlar yaşadığı yakından takip ettiğini vurgulayarak, “Bu konuda çalışmalarımız var. En kısa sürede insanlarımızın mağduriyetini gidereceğiz. Bu konuda aslında bende çok sıkıntılıyım. 3 tane taşımacılık kooperatifimiz var. Bu arkadaşlar maalesef keselerinden başka bir şey düşünmüyorlar. Vatandaşa hizmet anlayışı ne yazık ki hiç yok. Taşıma kooperatifleri ile yaptığım ortak toplantıda Bor Belediyesi’nin asli vazifesinin vatandaşa hizmet etmek olduğunu kendilerine bir kere daha hatırlattım. Bu konuda ‘Eğer çalışacaksanız buyurun çalışın. Ancak bizim istediğimiz kriterlerde çalışmayacaksanız başka yollara başvuracağım’ dedim. Önümüzdeki günlerde, TOKİ, İftiyan, Gebere ve Şeker Mahallelerine hizmet götürmeye başlamazlarsa her türlü çözüme açığım. Vatandaşın mağdur olduğu yerde bende taşıma kooperatiflerini mağdur edeceğim” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 12:13:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?