30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Evi yanan aile yardım bekliyor

EVİ YANAN AİLE YARDIM BEKLİYOR

Niğde'de, Kurban Bayramı'nın birinci günü evi yanan ve bayramı sokakta geçiren acılı aile kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Yıllar önce Niğde'nin Ulukışla ilçesinde yaşanan sel baskını sonrası ailesi ile birlikte kent merkezine taşınan ve burada evlenip yuva kuran 2 çocuk annesi Ayşe Gök'ün peşini sıkıntılar bir türlü bırakmıyor. Geçimini amelelik yaparak sağlayan baba Mithat Gök'ün bunalıma girmesiyle işleri iyice kötüye giden anne Gök, bir taraftan rahim kanseri hastalığı ile boğuşurken, Kurban Bayramında evlerinin yanmasıyla ikinci kez sarsıldı.

Şah Süleyman Mahallesi Suat Baykal Caddesi üzerindeki müstakil evde 100 TL kira ile oturan acılı aile Kurban Bayramının birinci günü sabah erkenden uyandı. Anne Ayşe Gök, eline aldığı bezle evi temizlemeye başladığı sırada yatak odası elektrik kontağından çıkan kıvılcımla yanmaya başladı. Kendi imkanları ile yangını söndüremeyen aile İtfaiyenin müdahalesine rağmen evlerinin yanmasını engelleyemedi.

Yaşadığı korkunç olay sonrası çocuklarını kurtardığına şükrettiğini ifade eden anne Ayşe Gök, "Bayramı sevinçle karşıladık ancak büyük acılar çektik. Yatak yorgan ne varsa hepsi yandı. Yeşil kartlarımız, kullandığımız ilaçlar, borç bularak çocuklarıma aldığım bayramlık kıyafetler, günlük kullandığımız giysilerimiz yandı. Bir tek üstümüzde kalan kıyafetlerimizi kurtarabildik. Ben rahim kanseriyim ve acilen ameliyat olmam lazım. Kızımda rahatsız. Eşim işsizlikten bunalıma girdi. Evimiz yanınca çocuklarımın ayağına giyeceği ayakkabısı kışın soğuktan koruyacak montları kalmadı. Ne yapacağımızı bilemez hale geldik" dedi.

Evinin yanmasından çok çocuklarını sevindirmek için borç bularak aldığı bayramlıkların yanmasına üzüldüğünü söyleyen Ayşe Gök, "Bir kez bile giyemediler. Tam giydireceğim sırada ise evimiz yandı. Çocuklarım Şevval (7) ve İsmet (8) Neziha ilköğretim okulunda okuyor. Bayramdan sonra okula gittiklerinde sağ olsun bazı hayırsever veliler imdadımıza yetişti, ellerinden gelen yardımı yaptılar. Yastık yorgan, yiyecek içecek getirdiler. Onların durumlarının da çok iyi olmadığını biliyorum. Kirada oturuyorum ve gelirimiz yok, dökme suyla değirmen dönmüyor. Hayırseverlerden kocama iş istiyorum. Lütfen birileri bizimde sesimizi duysun" diyerek ağladı.

EVİ YANAN AİLE YARDIM BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2009 Pazar 10:34:05
Güncelleme :13 Aralık 2009 Pazar 10:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?