2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Fidan dikim kampanyası başlattılar

Niğde’de ağaç sevgisi ve yeşil alan miktarının artırılması için yeniden başlatılan, “Her yeni doğan bebeğe bir fidan” kampanyasında, fidan diken ebeveynlere bebeklerinin ilk doğum fotoğrafı hediye edilecek.

 
Dr. Doğan Baran Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Bahri Elmas, Niğde genelinde yılda 5 bin bebeğin dünyaya geldiğini belirterek, her yeni doğan bebekle birlikte yaşayacak ağaçlarında dikilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Amaçlarının hem ağaç sevgisinin artırılması, hem de kentteki yetersiz olan yeşil alan oranının yükseltilmesi olduğuna işaret eden Elmas, “Hastanemizde doğum yapan bebeklerimiz için her yeni bebeğe bir fidan kampanyasını yeniden başlattık. Bu kampanya çerçevesinde fidan dikimine müsait hastane bahçesinde çok uygun alanlarımız var. Bebeklerimiz, çocuklarımız bu ülkenin nasıl geleceği ise dikilen her fidanda yine bu ülkenin geleceğidir. Dikilen fidanlar, bebeklerimizle birlikte büyüyecek, onlarla birlikte serpilip yetişecek. Hayatını insanların sağlığına, dolayısıyla geleceğine adayan doktorlar olarak, böyle bir kampanyayı hayata geçirdik. Çünkü bizler bu ülkeyi seviyoruz” dedi.


Hastane Müdürü Mustafa Ünsal ise başlatılan kampanya çerçevesinde dikelen her yeni fidan için ailelere bebeklerinin ilk doğum fotoğrafını hediye edeceklerini bildirdi.


iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2007 Cuma 18:36:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?