2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Fizik Tedavi hastanesi ilgi görüyor

Niğde'nin Bor ilçesinde bulunan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, il dışından hasta kabul ederek bölge hastanesi olma yolunda ilerliyor.

2008 yılında faaliyete geçen ve Niğde Devlet Hastanesi'ne bağlı olarak hizmet veren Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Dr. Bilgehan Öztürk, hastanenin sadece fakülte hastanelerinde bulunan özelliklere sahip olduğunu belirterek, 3 uzman doktor ve 2 fizyoterapist ile hizmet verdiğini söyledi.

Günlük yaklaşık 200 civarında poliklinik yapan hastanede 55 civarında yatan hastanın bulunduğuna değinen Öztürk, “2009 yılının ilk aylarında hastanemiz bünyesinde çalıştırılmak üzere fizik tedavi uzmanı alım ihalesine çıkacağız. Bu sayede fizik tedavi hastalarında 40 gün olan randevu süresini 15 güne, rehabilitasyon hastalarında 4 ay olan bu süreyi 1 ayın da altına çekmek istiyoruz. Kayseri, Adana gibi çevre illerde rehabilitasyon gören hastaların randevu süreleri çok uzun olduğu için şuanda yüzde 10 olan çevre illerden gelen hasta sayısını daha da artıracağımızı düşünüyoruz” dedi.

Hastaneyi, ihtisas hastanesine dönüştürmek için milletvekillerinin desteğinin şart olduğunu vurgulayan Öztürk, “İmkan olarak yeterli düzeyde. Türkiye genelinde sadece fizik tedavi hastanesi olarak çalışan hastane sayısı çok az. Hastalarımız da iyi bilir, bir seneye kadar randevu veren hastanelerimiz var. Yani bölge hastanesi olma yolunda önümüzde hiçbir engel yok. Çevre illerde olmayan donanım ve teknik cihazlara sahibiz. 17 bin metrekare kapalı alana sahibiz. Hastalarımıza 5 yıldızlı otel kalitesinde hizmet veriyoruz. Randevu sürelerini de kısaltırsak çevre illerden de çok daha fazla hastaya hizmet verebileceğiz” şeklinde konuştu.

Tam kapasite çalışmaya başladığı zaman 100 hastayı aynı anda ağırlayabilecek kapasiteye sahip olduklarının altını çizen Öztürk, "Araştırmalar, kaplıca suyu ile tedavi gören hastalarda, normal sıcak su ile tedavi görenlere oranla daha da başarılı sonuçlar alındığını göstermektedir. Niğde, Türkiye'nin önemli kaplıca alanlarına sahip. Şayet hastanemize kaplıca suyu getirilebilirse Türkiye'nin 3 hastanesinden biri haline gelecek” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 13:01:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?