5
Mayıs
2024
Pazar
NİĞDE

Gazeteci Gürer'den yol uyarısı!

Niğde-Bor arasında ulaşımı sağlayan yolun genişletilmesi ve özellikle bağlantı noktalarında düzenlemeler yapılması istendi.

Niğde Kapadokya Başkenti Kitabı, Niğde Spor Tarihi Kitabı, Niğde Söylence,Şaka, Fıkra Kitabı ve Bor Şehri kitaplarının yazarı olan gazeteci Ömer Fethi Gürer son on yılda konuyla ilgili çok sayıda makale yazarak yetkililerin dikkatine sunduğunu belirterek bu yolda yaşanabilecek kazaları önlemek ,mal ve can kaybı olmması için bir an önce yolun ciddi bir düzenlemeye tabii kılınmasını istedi.

Ömer Fethi Gürer konuyla ilgili şunları söyledi.-“ Niğde ile Bor Arasında yol sık sık ölümlü kazalar ile gündeme gelmektedir. Yol 1980 öncesi çift yol haline dönüştürüldü. Ancak bölgede yerleşmeler ile yol yetersiz kaldı. 1970’li yıllarda Niğde-Bor arasında yer alan tek gidiş gelişli yol sorunlu idi. Niğde bölümünde Tepebağlarına erdiğinde yol çok dolambaçlı yol ile Niğde’ye erilirdi. 1980 öncesi açılan yol ile araç sürücüleri ve sürekli Niğde- Bor arası gelen- giden öğrenciler rahat bir nefes aldı. Yıllar hızla aktı. Bu yolun bulunduğu güzergahta Organize Sanayi Bölgesi ve Üniversite yapıldı. Niğde ve Bor taraflarında yeni mahalleler oluştu ve yerleşim alanları sayısı arttı. Bu yol yükü kaldıramaz duruma geldi. Şimdilerde özellikle yazın Niğde- Bor arasında çok artan bir ulaşım var. TOKİ ile bu ulaşım katlanıyor.

Niğde Bor arasında yolun yeterli olmamasından öte yolun en önemli sorunu yola olan bağlantıların düzensizliğidir. Özellikle dönüşler tam anlamı ile berbat bir durumdadır. Bu yol sürekli kazalara açık bir duruma gelmiştir. Bu yaz dört kişi öldüğü kaza ile motosiklet kazasını ardı ardına izlerini görmek oldukça üzücü idi. Üniversite öğrencilerinden de bu yolda kaza ile yaşamını yitirenler oldu. Bu nedenle bu yol ile ilgili son on yılda birden çok yazım yerel basında çıktı. Sorun genel kabul görmesine karşın halen giderilmedi. Aksaray’dan geçerken orada yol düzenlemelerine bakıp ne zaman Niğde’de olacak diye bekliyorum.” dedi.

Ömer Fethi Gürer yapılması gerekenleride yazdığını vurguluyarak önermelerde bulundu, Organize Sanayi girişi ile Üniversite arasına kavşak yapılmasını, Bu yoldan Üniversiteye, Organize’ye, Orman’a Birko ve Koyunlu’ya giriş-çıkış yalnızca araç üst geçiti yan yol vasıtası ile sağlanmasını öneren Gürer, Üniversite ile yol arasında duvar yanlarında boşluklar acilen doldurulmasını da bu alandan okula ermek isteyenlerin yoldan yürümesi riskine karşı gerekli olduğunu söyledi.

Aksaray Organize Sanayi Bölgesine Aksaray’dan gelişte sağlanan düzen Niğde-Bor arasında da kavşaklarda sağlanması gereğine vurgu yapan Ömer Fethi Gürer TOKİ girişininde kazalara neden olabileceğini, bu alanda da düzenlemenin şart olduğunu da söyledi.

Gürer ,Niğde- Bor yoluna iki yönlü birer şerit daha ekleneceği açıklanmıştı. O durumda yol yükü azalacaktı ama bir türlü bu çalışma başlamadı. O nedenle eğer yol genişleyecekse proje içinde mutlaka dönüşlerin durumu ile araç üst geçidi dikkate alınmalıdır.”diye konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2010 Pazartesi 13:13:55
Güncelleme :20 Aralık 2010 Pazartesi 17:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bayram ali kahraman IP: 78.168.195.xxx Tarih : 25.12.2010 19:46:24

 ben niğdeye gönül veren niğdeyi çok seven kendini niğde aşkıyla kavuran   bu adamdan başka birini göremiyorum kendisini tebrik ederim