30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Gelişimsel Pediatri Ünitesi kurulacak

Niğde Dr. Doğan Baran Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde gelişim sorunu olan çocukların tedavisi için Gelişimsel Pediatri Ünitesi kurulacak.

Hastane bünyesinde kurulması planlanan ünite için Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden uzman grubu hastaneye gelerek incelemelerde bulundu.

Niğde'de son 4 yılda yeni doğan ünitesi için çok ciddi gelişmeler yaşandığını ve artık bölge hastanelerinden sevk alır konuma geldiklerini ifade eden Dr. Doğan Baran Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Bahri Elmas, "Gelinen bu noktayı daha ileri taşımak amacıyla Gelişimsel Pediatri ünitesi kurmak için gerekli girişimlerde bulunduk. Niğde'de yaşayan down sendromlu çocuklar için bir kulüp kurduk. Bunun yanında yeni doğan ünitesinde her türlü problemli bebeğimizi takip ediyoruz. Ancak bizim amacımız bu çocuklarımızı taburcu ettikten sonra da takip etmek. Bu doğrultuda Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. İlgi Ertem hocamızın da destekleri ile gelişimsel problemi olan yani dil, sosyal ve fiziksel gelişim sorunu bulunan bebek ve çocuklarımızın takip edildiği bir poliklinik açacağız" dedi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlgi Ertem ise, hastaneyi gezdiklerini ve çok etkilendiklerini dile getirerek, "Gelişimsel Pediatri Türkiye'de daha çok yeni. 1995 yılından bu yana ülkemizde var ancak son yıllarda ivme kazanmaya başladı. Türk toplumunun yüzde 10-15'ini yakından ilgilendiren bir konu aslında. Burada konuştuğumuz hastalık, her 10 çocuktan birinde mevcut. Türkiye'de Gelişimsel Pediatrinin varlığı ve gerekliliği ile ilgili öncülüğünü yapmaya çalışıyoruz. Ancak kurumlarımıza bunun gerekliliğini anlatmakta çok büyük zorluklar da yaşıyoruz. Bu olay çok farklı bir branş. Bir çocuk hekimliğinin yan dalı değil. Ancak inanıyorum ki, ülkemizde de hızla bu bilinç yayılacak ve çocuklarımızın yaşadığı gelişimsel sorunlar korkulu rüyamız olmaktan çıkacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 09:35:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?