30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Gezici sağlık aracı hizmete girdi

Niğde İl Özel İdaresi bütçesinden alınan gezici sağlık aracı düzenlenen törenle hizmete başladı.

Niğde Valiliği önünde düzenlenen gezici sağlık aracı teslim törenine Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, AK Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu, AK Parti İl Başkanı Yaşar Ataç, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin ile İl Genel Meclis üyeleri katıldı.

Törende konuşan Vali Sebahattin Öztürk, Niğde genelindeki birçok yerleşim biriminde sağlık evi ve sağlık ocağı hizmetlerinin aktif bir şekilde yürütüldüğünü, ancak sağlıkta tam hizmet anlayışı içerisinde gezici sağlık aracını devreye soktuklarını belirterek, “Birkaç ay gecikme olsa da şuan itibariyle hizmete girmeye hazır hale geldi. Kent genelinde pek çok yerde sağlık hizmeti veren kuruluşlarımız var ama genel sağlık taraması yapabilmek için zaman zaman personel sıkıntıları yaşıyoruz. Tam teşekküllü gezici sağlık aracının hizmete girmesiyle birlikte artık bundan böyle aksamalar yaşamayacağız” dedi.

Maliyeti yaklaşık 215 bin TL'yi bulan aracın içerisinde doğum ünitesi, laboratuvar, su tankları, jeneratör gibi teknik donanımın bulunduğunu kaydeden Öztürk, “Bizim bu projemizin ardından Şanlıurfa başta olmak üzere birçok il bu gezici sağlık aracından yaptırdı. Bize bu konuda yardımcı olan başta İl Genel Meclisimiz ve meclis üyelerimiz olmak üzere herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu. Gezici Sağlık aracı, belirli periyotlarda köy ve mezralara ulaşarak koruyucu hekimlik çalışmaları yürütecek. Teslim töreninin ardından Vali Öztürk ile Milletvekili Selamoğlu aracı incelerken, Vali Öztürk tansiyonunu ölçtürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 17:55:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?