2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Gıda denetçileri hazırlandı

Niğde İl Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol ve Denetleme Şube Müdürü Nurcan Macit, halkın sağlık güvenliğinin sağlanması için sıkı kontrolün şart olduğunu söyledi. Niğde’de İl Tarım Müdürlüğü’ne bağlı gıda denetçilerine seminer verildi.

İl Tarım Müdürlüğü’nün toplantı salonunda 2 gün sürecek hizmet içi eğitim seminerinde, bakanlık tarafından çıkartılan genelgelerin uygulamasındaki farklılıkların ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Seminerde konuşan Gıda Kontrol ve Denetleme Şube Müdürü Nurcan Macit, bireysel insan sağlığının, sağlıklı toplumların oluşturulmasında en büyük etken olduğunu belirterek, insan ve toplum sağlığının korunması ve seviyesinin yükseltilmesi için gıda denetçilerine büyük işler düştüğünü kaydetti.

Ancak sağlıklı toplumların ilerleyebileceğinin altını çizen Macit, "Hizmet içi eğitim seminerlerine çok önem veriyoruz. Bakanlığımız tarafından gönderilen genelgelerin en doğru şekilde uygulanması için bu eğitim toplantıları çok önemli. Zaman zaman genelgelerin uygulamasında farklılıklar olabiliyor. Bunları ortadan kaldırarak tek bir standart altında toplarsak gerek vatandaşımız gerekse üretici ve esnafımız rahat edecektir" dedi.

Gıda güvenliğinin temini, her türlü gıda maddesi ile temasta bulunan madde ve malzemelerin teknik ve hijyenik şekilde üretilip, işlenmesi ve muhafazası ile pazarlama safhasında halkın gereği gibi sağlıklı beslenmesini sağlamak amacıyla bir araya geldiklerini hatırlatan Macit, üretim, pazarlama ve denetim sac ayağının her safhasının eksiksiz ve kusursuz bir şekilde çalışmasını sağlamak için önce eğitimlerin tamamlanacağını ve ardından sıkı denetimlerin başlatılacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 13:11:57
Güncelleme :5 Mayıs 2005 Perşembe 15:04:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?