6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Girişimciye destek paketi

NİĞDE BELEDİYESİNDEN GİRİŞİMCİLERE DESTEK PAKETİ

Niğde Belediyesi ve KOSGEB arasında yapılan işbirliği protokolü ile yeni işletme kurmak isteyen girişimcilere 3 aşamadan oluşan destek hizmetleri verilecek.

Sosyal Belediyecilik projeleri çerçevesinde kendi işini kurmak isteyen girişimcileri desteklemek için KOSGEB ile ortak protokol imzaladıklarını belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, proje kapsamında girişimcilere önce eğitim verileceğini, ardından hibe ve desteklemelerin yapılacağını vurguladı.

Desteklemeler çerçevesinde ilk olarak işletme kurmak isteyen girişimcilere ücretsiz 60 saatlik eğitim verileceğinin altını çizen Akdoğan, girişimcilerin güçlerini açığa çıkaracak, 'Girişimcilik nedir', 'Farkındalık', 'Girişimcilik ve inovasyon (yenilikçilik)', 'Yapılabilirlik (Fizibilite)', 'Finansal plan geliştirme ve iş planı hazırlama ve sunumu' eğitimlerinin verileceğini belirtti.

Niğde Belediyesi olarak ilkleri gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirten Başkan Akdoğan; "KOSGEB aracılığıyla meslek edindirme kursları çerçevesinde açacak olduğumuz farklı bir alan. Bu çalışmamız tamamen KOSGEB ve danışmanlık şirketinin vereceği eğitimle ilgili. Uzman eğitimciler tarafından eğitim görecek katılımcılara seminer verilecek. Bu eğitim süresince kursiyerlerimiz belediyemizden 15 lira cep harçlığı alacağı gibi, iş yeri kurmak isteyenlere KOSGEB destekli hibe ve destekleme kredilendirmesi söz konusu. 2 Eylül'de başlatacağımız programımız toplam 60 saat sürecek. Bu projemizden faydalanmak isteyenlerin belediyemize müracaat etmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

Yapılacak destekleme eğitimlerinden faydalanmak isteyen girişimci adayları 31 Ağustos 2010 günü mesai bitimine kadar Niğde Belediyesi girişinde bulunan Beyaz Masa'ya başvuruda bulunabilecek. Yapılacak ön eleme mülakatının ardından belirlenen 30 katılımcıya eğitim müddetince her gün 15 TL cep harçlığı verilecek. Eğitim sonunda sertifikalarını alacak olan katılımcılar aynı zamanda KOSGEB'e yeni girişimci desteği için başvuruda bulunabilecek. KOSGEB tarafından verilecek yeni girişimci destek paketinde ise 27 bin TL'ye kadar hibe, 70 bin TL'ye kadar da 0 faizli, ilk yıl geri ödemesiz sonraki iki yılda 8 eşit taksitle geri ödeme imkanı sunulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 15:35:02
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 19:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?