2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Göçük altında 2 saat

NİĞDE'de kuyudan havuzu su almak için 7 metre derinliğinde kanal açan 52 yaşındaki Ali Kırkpınar ile 25 yaşındaki Mustafa Polat, kazdıkları toprağın kayması üzerine göçük altında kalarak, yaklaşık 2 saat süren çalışma ardından kurtarıldı. Kırkpınar, “2 saat boyunda dua ettim. ‘Ölüm böyle bir şey galiba’ diye düşündüm” dedi.


Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde yaşayan emekli işçi Ali Kırkpınar, yaz aylarını geçirdikleri Ulukışla İlçesi'ne bağlı Aktoprak Beldesi Pınarbaşı Mevkii'ndeki yayla evine bahçe sulamak için havuz yapmaya karar verdi. Bunun için dün, kepçeyle 7 metre derinliğinde sulama kanala açtırdı. Kırkpınar ardından da komşuları Mustafa Polat ile birlikte çukura inip su borusu döşedi. Çalışmayı tamamlayan Kırkpınar ile Polat'ın üzerine tam çıkacakları sırada kazdırdıkları toprak kaydı.

Göçük altında kalan Kırkpınar ile Polat, üzerlerine çöken toprağın bir bölümünde oluşan küçük havalandırma boşluğundan nefes aldı. Bu sırada sulama kanalını açan kepçe ile ihbar üzerine gelen jandarmanın 2 saat süren çalışmasıyla toprak kaldırılarak Kırkpınar ile Polat kurtarıldı. Götürüldükleri Ulukışla Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Niğde Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Polat, tedavisinin ardından taburcu edilirken sol akciğeri patlayan Kırkpınar ameliyata alındı. Başarılı bir operasyonla sağlığına Kırkpınar yaşama döndü.

Tedavi gördüğü hastanede soruları yanıtlayan Ali Kırkpınar, göçük altında geçen 2 saatini anlattı. Havuzu su almak için kepçe ile 7 metre derinliğinde sulama kanalı açtırdığını belirten Kırkpınar, şöyle dedi:
“Kanal açıldıktan sonra Mustafa Polat ile çukura inip, boru döşedik. Tam çıkacağımız zaman birden bire toprak üzerimize kaydı. Küçük bir havalandırma boşluğu oldu, oradan nefes aldık. Toprak altında geçen sürede sürekli ölümü ve çocuklarımı düşündüm. ‘Ölüm böyle bir şey galiba’ diye düşünüp dua ettik. ‘Çıkabilecek miyiz, yoksa çıkamayacak mıyız ?’ diye düşündüm. Çocuklarım hiç gözlerimin önünden gitmedi. Çok şükür kurtulduk.”

Eşinin yanından ayrılmayan 50 yaşındaki Zübeyde Kırkpınar, “Çok şükür kurtuldu, çok mutluyum” derken, ameliyatı yapan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Yavuz Tuncel İyikesici, hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Uğur MART/DHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2007 Salı 14:10:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?