2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Grip ve soğuk algınlığı uyarısı!

Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Yılmaz, halk arasında çoğunlukla birbiriyle karıştırılan grip ve soğuk algınlığı hastalıklarının aslında birbirinden çok farklı hastalıklar olduğunu söyledi.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte mevsim hastalıklarında önemli oranda artışlar yaşanacağını belirten Mustafa Yılmaz, soğuk algınlığı hastalığının ateş yükselmeden hafif kırgınlık, burun akıntısı ve hapşırma gibi belirtilerle kendini gösterdiğini, grip hastalığında en önemli belirtisinin ise 38-39 dereceye kadar yükselebilen ateş olduğuna dikkat çekti.

Yorgunluk hissinin gripli hastalarda ağır ve 2-3 hafta, soğuk algınlığı olanlarda ise çok hafif ve kısa süreli olduğunu belirten Yılmaz, “Soğuk algınlığı olan hastalarda tıkalı burun, hapşırma, boğaz ağrısı genellikle görülür, griplilerde ise bazen görülür. Griplilerde genellikle öksürük, soğuk algınlığında ise çok nadir görülür. Soğuk algınlığı sonucu sinüzit ve kulak ağrısı, gribin sonrasında ise bronşit, zatürree oluşabilir. Grip, aşı ve antiviral ilaçlarla tedavi yapılabilir. Soğuk algınlığında ise hiçbir şey yapılmaz. Grip belirtileri görülmeye başlandıktan sonraki ilk 48 saatte antiviral tedaviye başlanması ve belirtileri gidermeye yönelik tedavi yapılması gerekir” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 17:35:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?