4
Mayıs
2024
Cumartesi
NİĞDE

Gül için 3200 çam ağacı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Eşi Hayrünnisa Gül Hatıra Ormanı için ağaç dikimi etkinliği düzenlenen törenle başladı.

Niğde Üniversitesi tarafından Merkez Yerleşke içerisinde oluşturulacak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Eşi Hayrünnisa Gül Hatıra Ormanı için 50 dönümlük arazide 3 bin 200 çam ağacı toprakla buluşturuldu. Ağaç dikim törenine, Niğde Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Köroğlu Kıraç ile davetliler ve öğrenciler katıldı.

Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara, “Dünya nüfusu son 100 yılda 1,5 milyardan 7,5 milyara ulaşmıştır. Bu nüfus artışı ve gelişen teknolojiyle birlikte odun hammaddesine olan ihtiyacı artırmıştır. Yakacak, enerji üretimi gibi nedenlerle ormanlar üzerindeki baskı yoğun bir şekilde artarken, ormanlarda hızla azalma meydana gelmiştir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e 20 Ocak tarihinde üniversiteye yaptığı ziyaret esansında 50 dönümlük arazide bir orman oluşturma adına hediye arz ettiklerini söyleyen Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Adnan Görür, bu hediyenin gerçekleştirilmesi için ağaç dikimine başladıklarını dile getirdi.

Ağacın ve ormanın insan hayatındaki önemin artık herkes tarafından açık ve net bir şekilde anlaşıldığını belirten Rektör Görür “Gerek inandığımız dinin gereği olarak gerekse atalarımızın bize emanet ettiği topraklarda ağaçlandırma yapmak bizim için son derece önemli hale geldi. Toprağın, su kaynakların ve insan sağlığının korunması için ağacın önemi son derece büyük. Bugün oluşturulacak orman sadece kampusumuzu yeşillendirmekle kalmayacak, bulunan göletin muhafazası ve daha temiz bir havanın oluşması bakımından da katkıda bulunacak.” dedi.

Niğde’nin en az yağış alan İl’lerden biri olduğunu belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Niğde’de ağaç yetiştirmenin çok zor olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla Niğde’de gerçekten ağacımız, yeşilimiz çok kıymetli. Ayrıca Cumhurbaşkanımız adına bir hatıra ormanının oluşturuluyor olması çok sevindirici.” dedi.

Oluşturulacak olan hatıra ormanının güzel bir organizasyon, Cumhurbaşkanlığı'ndan gençlere kadar uzanan bir zincir olduğunu belirten Niğde Valisi Alim Barut “Burada gerçekten bir güzelliği yaşıyoruz. Orman fakiri Niğde’de ağaç dikmekten, Niğde’yi ağaçlandırmaktan güzel bir faaliyet olamaz. Bundan öte Cumhurbaşkanlığı'ndan öğrencilere kadar büyük bir zincir, bu zincirin eseri 50 dönümlük alana 3 bin 200 fidan. Bu eserin ortaya çıkmasında Rektörlüğün katkısı var. Buranın hazırlanmasında İl Özel İdaresi’nin fidanların sağlanmasında Orman Bölge ve Orman İşletme Müdürlüğümüzün katkısı var. Ve gençler sahada ağaç dikecek. Cumhurbaşkanlığından gençlerimize kadar çok büyük bir zincir.” dedi.
Ağacın uzun vadeli bir yatırım olduğunu söyleyen Barut “Ağacı toprakla buluşturan ondan kısa sürede istifade edemez. Ağaç geleceği ifade etmekte, gençler de geleceği ifade etmekte böylece iki güzel anlam bir araya geliyor.” diye konuştu.

Böyle bir organizasyonun kendisini sevindirdiğini dile getiren Vali Barut, ormanın oluşturmasına katkı sağlayan ve emek veren herkese teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2012 Salı 18:56:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?