2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Gurbetçilerden engellilere yardım eli

Almanya'da yaşayan Niğdeli gurbetçiler, memleketlerindeki yardıma muhtaç engellilere yardım elini uzattı. Kitreliler Derneği üyeleri tamamı engellilere kullanılmak üzere çok sayıda malzemeyi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) bağışladı.

Almanya'nın Frankfurt kentinde yaşayan Niğdeli gurbetçilerin kurduğu Kitreliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin üyeleri, ülkelerine olan özlem ve vefa borçlarını ödemeye başladı. Dernek üyesi Türkler, yardım paketlerini Kızılay'a ait tır aracılığıyla Niğde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gönderdi.

Sabah erken saatlerde vakıf binası önüne gelen tırdan 252 koli indirildi. İçlerinde giyim, mutfak eşyası, tekerlekli sandalye ve bisiklet bulunan koliler vakfın deposuna konuldu. Gelen yardım kolileri SYDV tarafından belirlenecek engelli vatandaşlara dağıtılacak.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2007 Cuma 12:22:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ASIM TAS IP: 82.82.187.xxx Tarih : 28.12.2007 10:40:33

Allah Yardimi yapanlardan Razi olsun. Insallah yardima muhtac insanlara dagitilir. Baskalarina Paraynan satilmaz insallah. Gördük yardimlari 1999 Depreminde nereye gittiklerini,Dilegim bu yardimlar yerini bulsun ve Torpille baska sahislara Pesgec cekilmesin.SAYGILARIMLA