8
Mayıs
2024
Çarşamba
NİĞDE

Gürer'in kitabına yeni baskı

Gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer yazdığı ve ünlü edebiyatçılar Oktay Akbal ile Doğan Hızlan’ında Övgülerini alan Niğde Kapadokya’nın Başkenti kitabı yeni Baskı yaptı.

Niğde ilinin kuruluşundan Cumhuriyet dönemine kadar anlatan kitap içerik açısından yazılmış en kapsamlı eserler arasında gösteriliyor. Kitap yayınlayan Maya Kitap sahibi Vahit Mahmatlı örnek bir çalışma olarak tanımladı ve Kent tarihi üzerine büyük bir emek ile hazırlanmış bu eserin her Niğdeli evinde bulunması gerektiğini vurguladı.

Kitabı yazarı Ömer Fethi Gürer’de Niğde Kapadokya Başkenti, Niğde Spor Tarihi, Bor Şehri ve Niğde Söylence şaka fıkra kitapları ile Niğde ilinin genel dokusunu geleceğe taşıdığına vurgu yaparak “Niğde Cumhuriyet Dönemi, Niğde Sosyal Yaşam, Niğde Basın Tarihi, Niğde Siyaset Tarihi gibi derlemeleri olmasına karşın sponsor desteği sağlayamadıklarından basımının gerçekleştirilemedik”dedi.
Halen Bor Kızılca Kasabası Bekdiklerin yurdu adı ile bir kitap hazırlamakta olduğunu da belirten Ömer Fethi Gürer Niğde Kapadokya’nın Başkenti kitabının ülkemizin önemli edebiyatçılarından övgü almasından mutlu olduğunu da belirtti.

Niğde Kapadokya Başkenti kitabında resim ve bazı bölümlerde yeni eklemelerde yaptıklarını söyleyen Ömer Fethi Gürer “Niğde ile ilgili yazdıklarımdan herhangi bir ücret almıyorum. Kitaplarımda matbaa masrafını çıkarması yeterli oluyor. Sponsor olsa çok daha eser üretmek olası ama bu bağlamda destek bulamıyoruz. Öyle olunca da olanaklarımız ile yapabildiklerimizi yayınlama çabasındayız. ” diye konuştu.

NİĞDE KAPADOKYA’NIN BAŞKENTİ kitabı Niğde’de Bor İş Bankası yanı Fatih Kırtasiye’de diğer kitaplar ise Niğde-Bor arası Okyanus Markette temin edilebildiğini de Söyleyen Ömer Fethi Gürer ülkemiz her yerinden MAYA KİTAP-İshakpaşa Caddesi, Kutlugün Sokak, No:9 Sultanahmet/ TR - 34400 İSTANBUL Tel: (212) 638 64 08Fax: (212) 638 64 09 adresindende kitaplar temin edilebileceğini de belirtti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2011 Çarşamba 18:40:08
Güncelleme :12 Ekim 2011 Çarşamba 18:45:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?