30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Güreş Milli Takımı İran'a gitmiyor

Yıldızlar Grekoromen Güreş Milli Takımı, İran'da seçimlerin ardından yaşanan karışıklıklardan dolayı İran'da yapılacak turnuvalara katılmama kararı aldı.

Sırbistan'da 22-27 Temmuz tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonası'na katılacak olan Yıldızlar Grekoromen Güreş Milli Takımı, hazırlıklarını Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Demirkazık kamp evinde sürdürüyor.

Türkiye Şampiyonası'nın ardından yapılacak Avrupa Şampiyonası'na kadar toplam 4 kamp yapacaklarını belirten antrenör İbrahim Yıldırım, "Niğde'de yaptığımız kamp üçüncü kampımız. Son kampımızı ise Muğla'nın Milas ilçesinde yapacağız. Öncelikli hedefimiz Sırbistan'da yapılacak olan şampiyonada
bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilk üçün dışına çıkmamak. Orada milletimizi en iyi şekilde temsil ederek ülkemize madalyalarla dönmek istiyoruz. En büyük hedefimiz ise ülkemize şampiyon olarak dönmek" diye konuştu.

İran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ülkenin karışmasının kendilerini etkilediğini belirten İbrahim Yıldırım, "İran'da yapılması planlanan bir turnuvaya katılacaktık, ama maalesef seçimlerin ardından birçok karışıklık meydana geldi. Dışişleri Bakanlığımız ve Güreş Federasyonumuz, İran'daki durumu çok iyi görmediklerini, gitmemiz halinde sakıncalı durumların yaşanabileceğini belirtti.

Biz yıllardan beri Avrupa'nın ve Dünya'nın kralı olduk. Her zaman ilk üçte yerimizi aldık ve şampiyonluklar kazandık. Bu nedenle bir takım endişe ve çekincelerin giderilememesi nedeniyle İran'da yapılacak turnuvalara katılmama kararı aldık" diye konuştu. Yıldırım, Niğde'de yapılan kamp süresince desteğini esirgemeyenlere teşekkür etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 17:41:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?