2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Güreş Milli Takımı kampa girdi

Çin'in başkenti Pekin'de yapılacak olan Olimpiyat Oyunları'na katılacak olan Serbest Güreş Milli Takımı, Niğde Demirkazık Dağ Evi'nde kampa girdi.

Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağ Evi'nde kampa giren milli güreşçiler, teknik, taktik ve kondisyon antrenmanlarını sürdürüyor. Serbest Güreş Milli Takımı'nın yanı sıra Rus, Azeri, Tacik güreşçiler de Demirkazık'ta olimpiyatlara hazırlanıyor.

Takımın durumunun son derece iyi olduğunu belirten Serbest Güreş Milli Takımı Antrenörü Adem Bereket, takım içerisinde yüksek bir moral ve motivasyona ulaştıklarını, olimpiyatlarda rakipleri olacak güreşçilerle burada çalışıyor olmanın kendileri için önemli bir kazanç olduğunu söyledi.

20 Temmuz 2008 Pazar gününe kadar sürecek kamp boyunca olimpiyat şampiyonluğu için hazırlandıklarını ve buna inandıklarını kaydeden Bereket, "Rakiplerimizi de kendimizi de çok iyi biliyoruz. 2007 yılında Dünya ikincisi, 2008 yılında da Avrupa üçüncüsü olduk. Çıtamızı giderek yükseltiyoruz ve olimpiyatlardan ülkemizin yüzünü güldürecek sonuçlarla döneceğimize inanıyoruz" dedi.

Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ise il müdürlüğü olarak 2008 yılı başında bir olimpiyat takımını Niğde'ye getirme hedeflerine ulaştıklarını, hatta Rusya, Azerbaycan ve Tacikistan gibi güreş sporunda ön plana çıkmış ülkelerin sporcularını ağırlayarak ülke tanıtımı için önemli bir başarı yakaladıklarını ifade etti.

Kamp çalışmalarına Rusya'dan 8, Azerbaycan'dan 13, Tacikistan'dan 2, Türkiye'den ise 35 kişilik kafilenin katıldığına değinen Kaplan, "2008 olimpiyatlarına hazırlanan ve bu konuda iddialı birçok ülkenin takımları şu an kamp merkezimizde bulunmakta. Takımlar burada birbirleri ile 4'lü antrenman yaparak eksikleri ve hatalarını daha iyi tahlil edebiliyor. İnşallah Güreş Milli Takımımız, Demirkazık'ın muhteşem atmosferinde depoladığı enerji ile olimpiyat şampiyonu olarak ülkemize geri döner" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 16:22:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?