2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Haber-İş'ten grev uyarısı

Türkiye Haber-İş Sendikası Niğde İl Temsilcisi Hüseyin Ünal, Türk Telekom'la yürütülen görüşmelerde anlaşmazlığın çözülememesi durumunda toplu grev kararı almak zorunda kalacaklarını ifade etti.

Türk Telekom A.Ş. Genel Müdürlüğü ile Türkiye Haber-İş Sendikası arasında yürütülen 7. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine, Türk Telekom Niğde çalışanları düzenledikleri basın açıklaması ile grev kararı alabileceklerini söyledi. Türkiye Haber-İş Sendikası İl Temsilcisi Hüseyin Ünal, yaptığı açıklamada resmi arabulucu süresinin bitmesine rağmen iyi niyet çerçevesinde görüşmelerin 6 gün daha uzatıldığını, fakat buna rağmen hala sonuç alınamadığını belirterek, "7. dönem toplu iş sözleşmesini hazırlarken amacımız ortada duran sorunlara çözüm üretmek, Türk Telekom'un kazandığı statüye uyum sağlamak ve değişim ihtiyacının önünü açmaktı. Teklifimizin hiçbir maddesinde karşılanamayacak talepler, şirketi zora sokacak yaklaşımlar olmadı. Ancak işveren bize öyle tekliflerle geldi ki, bırakın yeni açılımlar getirmeyi, mevcut kazanılmış haklarımızın kaybına ve gelirlerimizden yüzde 13'lük indirime neden olacak öneriler sundu" dedi.

Görüşmeler konusunda umutlarının hala devam ettiğini de dile getiren Ünal, "İşverenle her zaman görüşmeye açığız ancak isteklerimiz makul karşılanmazsa 15 Eylül 2007 tarihine kadar anayasal hakkımız olan grev kararını almak zorunda kalacağız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2007 Cumartesi 09:32:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?