2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Hasta Pınar bürokrasiye takıldı

Niğde'de, yaşaması için akciğer nakli gereken Pınar Erdoğan, uçak bileti alınmasına rağmen bürokratik engeller nedeniyle yurt dışına çıkamıadı.

Bugün Akciğer nakli için Avusturya'da olması gereken 7 yaşındaki Pınar Erdoğan, bürokrasi engelini aşamadı. Ölüm-kalım savaşı veren Pınar Erdoğan'ın Avusturya'ya gidebilmesi için ortaya çıkan bürokratik engellerin en iyi ihtimalle 6 ay içinde çözülebileceği ortaya çıktı.

Çaresiz baba Ali Erdoğan, “Kızım göz göre göre eriyor. Pınar'ımı birkaç gün içinde Avusturya'ya yetiştirmem lazım. Yetkililerin yardımcı olmalarını istiyorum” dedi.

Niğde'de kronik solunum yetmezliği hastalığı nedeniyle 5 çocuğunu kaybeden Erdoğan ailesi, son çocukları Pınar'ı yaşatmak için yoğun çaba sarf ediyor. Nezihe ve Tahsin Kitapçı İlköğretim Okulu öğrencisi Pınar Erdoğan'ın, tedavi için en geç bugün Avusturya'ya gitmesi gerekiyordu. Toplam tedavi tutarının 300 bin avro olduğu ilk etapta 150 bin avroya ihtiyaç duyulduğu belirtilerek, Pınar Erdoğan için Ziraat Bankası Niğde Şubesi'ne yardım hesabı açılmıştı. Pınar Erdoğan'ın feryadı gazete ve televizyonlarda çıkınca, hayırsever vatandaşlar yardım hesabına para aktarmaya başladı. Sadece dün Valilik izniyle Pınar Erdoğan için açılan hesaba 8 bin YTL'ye yakın para yatırıldı.

Baba Ali Erdoğan da Niğde Valiliğinden temin ettiği 2 bin YTL ile uçak biletlerini ve vize işlemlerini tamamladı. Pınar, annesi Ayşe ve işsiz babası Ali Erdoğan'ın normal şartlarda bugün Avusturya'da olması gerekiyordu.

BÜROKRASİ AŞILAMADI

Ancak Pınar'ın Avusturya'ya uçması için Sağlık Bakanlığı, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü ve Niğde Valiliği arasındaki yazışmalarda bazı eksikler ortaya çıktı. Pınar'ın babası yeşil kartlı olduğu için SSK'nın yurt dışı tedavilerini onaylayan bir yazılı kağıt vermesi gerektiği belirlendi. Kurumlar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle Pınar'ın Avusturya'ya gidemeyecek olması, babası Ali Erdoğan'ı adeta yıktı.

“BAŞBAKAN'DAN YARDIM İSTİYORUM”

Uçak biletlerini alan baba Erdoğan, bürokratik engeller nedeniyle kızını Avusturya'ya götüremeyeceğini belirterek, şunları söyledi:

“Bana ilgililer bu işlemlerin tamamlanmasının en az 6 ay süreceğini söylediler. Ancak Avusturya'daki doktorlar bir an önce Pınar'ın akciğer naklinin yapılması gerektiğini, aksi taktirde olumsuz sonuçlar çıkabileceğini söylediler. Ne olur bu bürokrasi sorunun ortadan kaldırın. Kızım göz göre göre eriyor. Sayın Başbakanımızdan yardım bekliyorum. Pınar'ım her an ölüme bir adım daha yaklaşıyor.”

Pınar için, Ziraat Bankası Niğde Şubesi'nde açılan “48066224-5001” nolu hesaba yardım yapılabiliyor.



AA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2007 Salı 19:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?