2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Hasta sevkinde roller değişti

Niğde Dr. Doğan Baran Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, yıllardır Niğde'den Kayseri'ye hasta sevk ederken, yenidoğan servisindeki son yeniliklerle Kayseri'den Niğde'ye hasta sevki gerçekleşti.

Hastanenin başhekimi Dr. Bahri Elmas, 2005 yılından bu yana hizmet vermekte olan hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesinin hızla gelişmeye devam ettiğini söyledi.

Son dönemde alımı yapılan son teknoloji ürünü sağlık ekipmanı ile bölgenin en güçlü yeni doğan ünitelerinden birisine sahip olduklarını dile getiren Elmas, göreve başladıkları ilk günden bu yana hedeflerinin çevre il ve ilçelere hitap etmek olduğunu belirterek; “Son 1 yıldır Ereğli Devlet Hastanesi'nden hasta kabulüne başladık. Yaklaşık 1 ay önce de Nevşehir Doğum ve Çocuk Hastanesi'nden hasta kabulü yapılmaya başlandı. Ancak bizim en büyük hayalimiz olan ve uzun süredir geri transport olarak devam eden Kayseri'den hasta sevkiydi ve bunu da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Kayseri Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nden Niğde'ye sevk edilen hasta için erken doğum teşhisi konulduğunu ve 29 haftada doğacak bebeğe Kayseri'de yoğun bakım yatağı bulunamadığı için sevkin kabul edildiğini ifade eden Bahri Elmas, “Hastanemize ulaşan hasta hemen gerekli değerlendirmeleri yapılarak sezaryene alındı. 29 haftalık doğan bebeğimizin solunum cihazında takibe başlanmıştır. Bebeğimizin sağlık durumu gayet iyi” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 16:18:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
recep yavuz IP: 78.183.201.xxx Tarih : 9.11.2008 13:40:40

slm ben bir niğdeli olarak bu haberi internette okuyunca çok sevindim istanbulda yaşıyorum böyle niğdemiz hakkındaki yenilikler beni ve benim gibişehir dışında yaşayan niğdelileride mutlu ettiğini sanıyorum inşaALLAH güzel niğdemizi hep böyle güzel haberlerle görürüz tüm niğdelilere ve bu güzel işlerde yardmı olanlara selam ve saygılarımla