2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Hastanede kaybolma derdi bitiyor

Niğde Dr. Doğan Baran Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin, yaşlı ve özürlü hastalar ile hasta yakınlarına hizmet vermesi için oluşturduğu hasta yönlendirme birimi hizmete girdi.

Hastanenin ana hizmet politikasının adil, kolay ulaşılabilir, etkili, verimli, kaliteli ve insan merkezli sağlık hizmetleri olduğunu vurgulayan Dr. Doğan Baran Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Bahri Elmas, "Günlük hayatta tüm kamu kurumlarında olduğu gibi hastanelerde de yönlendirme hizmeti, hizmet alan ve hizmet sunan açısından çok önemli bir hususdur. Yeni başlattığımız hasta yönlendirme hizmeti ile hastaneye gelen hasta, hasta yakını, refakatçi ve ziyaretçileri hedefe uygun birimlere yönlendirebilmek verimliliktir, zaman planlamasıdır, insana verilen değerdir” dedi.

Bu amaçla 1 Ocak 2008 tarihinden bu yana 2 yönlendirme elemanının göreve başladığına değinen Elmas, “Hizmeti en iyi şekilde sunabilme gayeti içerisindeyiz. Yönlendirme elemanlarımızın tamamı yüksek okul mezunu ve halkla ilişkiler, iletişim, empati, hasta hakları konularında çeşitli eğitimlerden geçtiler. Yönlendirme elemanları, yönlendirme hizmetlerinin yanı sıra hastalara farklı konularda da yardımcı olacaklar. İlgili konularda danışmanlık ve bilgilendirme, yaşlı ve özürlü hasta ve hasta yakınını bizzat hizmet alacağı ya da gideceği üniteye ulaştırma hizmetlerini de sunacaklar. Ayrıca tıbbi ve uygar etiğe bağlılık, sürekli eğitim ve iyileştirme, hasta ve hasta yakınlarını memnuniyet, kalıcı güven, tedavi ve bakımda etkili bir iletişim, güler yüzlü hizmet ve önce insan, önce sağlık ilkelerimizle hareket edecekler” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 11:32:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?