2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Hayırsever eczacıdan 5. okul

İstanbul'da eczacılık yapan hayırsever Necla Filibeli, Niğde'ye 5. okulunu yaptıracak.

Daha önceki yıllarda Niğde'ye 4 adet okul yaptıran ve “Artık ben de Niğdeliyim” diyen eczacı Necla Filibeli, bu sefer 5. okulunu yaptırmak için kollarını sıvadı.

Niğde'ye gelerek yaptırdığı okulları tek tek gezen Filibeli, “Gezdiğim okullarda öğretmen ve öğrenciler tarafından çok iyi karşılandım. Benim hiç çocuğum yok ama şimdi yaptırdığım okullarda bin 600 tane çocuğum oldu. Bana hak etmediğim ilgiyi gösterdiler. Bu ilgiden çok etkilendim. Ayrıca Niğde'ye bir fabrika kurmaları için Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'le de görüşmeye gideceğim” dedi.

Aslen İzmirli olduğunu ancak kendini Niğdeli gibi hissettiğini söyleyen Filibeli, Niğde Valisi Sebahattin Öztürk'ü ziyaret ederek, Çiftlik ilçesine bağlı Ovalıbağ köyüne 6 derslikli bir okul yaptırma kararı aldığını açıkladı.

Hayırsever Filibeli'ye müteşekkir olduklarını ifade eden Vali Öztürk ise, “Böyle hamiyetperver, hayırsever büyüklerimizin bize gösterdiği ilgiden dolayı müteşekkiriz. Bu isteği bir an önce hayata geçireceğiz. Ayrıca Necla hanımefendiyi hemşehrimiz olarak kabul ediyoruz. En kısa zamanda kendisine fahri hemşehrilik beratı vererek şükranlarımızı bir kez daha sunacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Öztürk ve hayırsever Necla Filibeli, 5. okulun yapımı için hazırlanan protokolü birlikte imzaladı.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 15:46:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ebru IP: 85.104.105.xxx Tarih : 15.05.2008 12:33:53

super bır haber Necla fılıbelıye cok tesekkurlerımı sunuyorum gercekten onun Niğdede egitim adına yaptıgı herseyi buyuk bır hayranlıkla takıp edıyorum..Allah razı olsun bu haberede kımsenın yorum yazmamasına sasırdım acıkcası bence bu haberı okuyan herkesın en azından bır tesekkur bazında yorum yapması lazım Hersey Niğde için..